eur:
385.45
usd:
355.96
bux:
69269.14
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter
Nyitókép: Pixabay

Receptverseny az elhízás ellen

Az ország legkülönbözőbb pontjairól, 89-féle egészséges étel receptje érkezett a megmérettetésre.

Somogy megyei nyertese van a "Fermentált ételekkel a hosszú életért!" receptversenynek – derül ki a Magyar Elhízástudományi Társaság közleményéből. A Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság és az Együtt egy jobb világért mozgalom közös receptversenyét Bellai Krisztina nyerte meg Visnyeszéplakról.

A receptversenyre nagyvárosokból és kis falvakból küldtek recepteket: Budapestről, Pécsről, Miskolcról, Tatabányáról, Visnyeszéplakról, Jászapátiról, Mányról, Balassagyarmatról, a Balaton partjáról, és más vidéki településekről. A receptek beküldői között vannak gyógyult daganatos betegek, újságírók, háziasszonyok, nagymamák, de akad blogger, makrobiotikus táplálkozási szakértő, kántor, biomérnök és olyan elkötelezett egészségmegőrző is, aki fermentáló műhelyt, vagy éppen webshopot működtet az egészségtudatos táplálkozásért.

A pályázók különleges, karakteres ízekkel használják újra dédmamáink konyhai fortélyait, ezáltal teszik egészségesebbé, színesebbé táplálkozásukat. A különleges receptek a Kor Kontroll Társaság, valamit a Magyar Elhízástudományi Társaság portálján lesznek olvashatók.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: a háborúba lépés előkészítő kommunikációja zajlik Nyugaton

A miniszterelnök, Fidesz-elnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte épp a hadsereg hiánya vezet háborúhoz, az önvédelmi képesség felépítése szükséges. Részletesen elmagyarázta, szerinte miért nem menne tovább Ukrajnánál az orosz hadsereg. A megoldás már két éve a "két szláv nép konfliktusának izolációja" volna. A politikának egyetlen mentsvára van szerinte: a nép.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Alaposan elromlott a hangulat a tőzsdéken

Alaposan elromlott a hangulat a tőzsdéken

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is eséssel indult a nap. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozza.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 24. 10:12
×
×
×
×