INFORÁDIÓ
2022. december 9. péntek
Natália

blaha lujza tér

bkk

felújítás

budapest

térkő

Máris cserélni kell a térköveket a felújítás alatt álló Blaha Lujza téren

Máris cserélni kell a térköveket a felújítás alatt álló Blaha Lujza téren

Infostart

A burkolatépítés várhatóan novemberben készül el, addig még előfordulhatnak ideiglenes hézagok a burkolati elemek között.

A terveknek megfelelően, ütemezetten zajlik a Blaha Lujza tér megújítása – közölte kedden a Budapesti Közlekedési Központ. Folyamatban van a közvilágítási hálózat kiépítése, a növénykazetták öntözőrendszerének kialakítása, valamint a térbútorok kihelyezése is. A tér korszerűsítéséhez kapcsolódva befejeződött az aluljáró elöregedett vízelvezető rendszerének a cseréje, a felszínen pedig már minden irányban akadálymentesen átjárható a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződése.

A Blaha Lujza téren folyamatos a burkolatépítés, és még nem fejeződött be. A Fővárosi Önkormányzatnak és a BKK-nak kiemelt célja, hogy a beruházások során olyan minőségű anyagokat használjanak, amelyek problémamentesen, évtizedekig szolgálhatják a fővárosban közlekedők kényelmét. Ezért – ahogy arról a BKK korábban tájékoztatott – a már lerakott térköveket időközben anyagvizsgálatnak és minőségellenőrzésnek is alávetették – teszi hozzá a sajtóközleményében a társaság.

Mint írják, a vizsgálatok alapján a szakemberek a sérült, vagy nem az előírásnak megfelelő anyagminőségű elemek cseréje mellett döntöttek. A térkőcserék miatt a téren jelenleg ideiglenes hézagok láthatók, amelyeket a szakemberek betonnal töltöttek ki azzal a céllal, hogy megfelelő támasztást biztosítsanak a többi elemnek, illetve hogy ne törjön le a már lerakott elemek széle. Amikor novemberben befejeződik a burkolatépítés, és helyükre kerülnek a cserélt térkövek is, a járólapok mindenhol összeérnek majd. A munka nem jelent többletköltséget, és a tér felújításának határidejét sem befolyásolja.

Folyamatos a munka a tér környezetében is

A Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódva a Somogyi Béla utcában is a terveknek megfelelően halad a munka, a felújítás előreláthatólag november végéig tart, de a gépjárműforgalom előtt már korábban, a burkolatépítés októberi befejezésekor megnyitják az útszakaszt. A teljes kivitelezés várhatóan még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik.

A korszerűsítéssel kapcsolatos hírek, információk és aktualitások a BKK oldalán folyamatosan nyomon követhetők. További tudnivalókat és érdekességeket az erre a célra létrehozott Gyakran Ismételt Kérdések között lehet olvasni, a felújítás jelentősebb eseményeiről pedig egy idővonalon lehet tájékozódni.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018