eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Igazán autómentes lehet a közelgő autómentes hétvége Budapesten

Aaz Európai Mobilitási Hetet minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik meg. Mutatjuk a helyszíneket!

A gyalogosoké lesz a Szabadság híd és a Vámház körút egy része, valamint a Pesti alsó rakpart az Európai Mobilitási Hét programjaihoz kapcsolódó autómentes hétvégén szombaton és vasárnap - mondta el Karácsony Gergely főpolgármester pénteken budapesti sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely kiemelte, a mobilitási hét arról szól, hogy megpróbálják a közösségi közlekedést népszerűségét erősíteni. Ez egy nagyon fontos nemzetközi esemény, hiszen a nagyvárosok élhetősége nagymértékben függ attól, hogy mennyien használják a közösségi közlekedést - mondta.

A főpolgármester úgy fogalmazott, "Budapesten a közösségi közlekedést használni (...) jó és menő dolog". Nemcsak egyszerűen egy környezettudatos életforma része, hanem egy olyan nagyvárosi életforma része, amely egy pezsgő nagyvárosban a legjobb mobilitási lehetőségeket biztosítja - mondta.

Karácsony Gergely közölte azt is, hogy a ciklus végére "nagyon jelentős mértékben" megújul a fővárosi közösségi közlekedés járműparkja - közölte.

Walter Katalin, a fővárosi mobilitási hetet szervező Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója elmondta, az Európai Mobilitási Hetet minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik meg.

Közölte, a Mol Bubi közbringarendszer a napokban újabb 110 kerékpárral, míg a jelenlegi 173 állomás az év végéig 15-tel bővül.

Továbbá pénteken adták át az ötszázadik Mobi-pontot, ahol rendezetten lehet felvenni és leadni a mikromobilitási eszközöket - mondta.

Walter Katalin közölte azt is, hogy elkészült a Karolina úti kerékpársáv és biztonságosan, minden standardnak megfelelően közlekedhet két sávon az autósforgalom.

Szólt arról is, hogy hétfőn indul a 83M jelzésű trolijárat, ami külső Józsefváros elérhetőségét javítja jelentősen.

Az Európai Mobilitási Héten az európai városok és nagyvárosok fokozott erőfeszítést tesznek a fenntartható közlekedési megoldások bevezetésének népszerűsítésére, ösztönözve a lakosokat, hogy próbálják ki a gépkocsihasználat helyetti alternatívákat - olvasható a programokról is tájékoztató bkk.hu/mobilitasihet2022 oldalon.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×