eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter sajtótájékoztatót tart az Innovációs és Technológiai Minisztériumban 2022. március 30-án. Húsz felsőoktatási intézmény majdnem 200 milliárd forint támogatásban részesül, amelyet infrastruktúrafejlesztésre, valamint a tudományos parkok megújítására használhatnak fel - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Mobilkazánokkal harcolna a kormány a hideg ellen, ilyenekkel fűtenék a közintézményeket

400 konténeres kazánt szereznek be októbertől a fűtési szezon végéig - közölte Palkovics Lászó. A miniszter egy tévéinterjúban arról beszélt, hogy ezek a berendezések pellettel és biomasszával működnének.

Az októbertől kezdődő fűtési szezon végéig 400 konténerkazánt szerez be a kormányzat és ezekkel csökkentenék a közintézmények földgázfelhasználatát - nyilatkozta az ATV-nek Palkovics László. A technológiai és ipari miniszter szerint “a kazánok odahelyezhetők az épületek mellé, és így meleg vízzel lehet az épületet fűteni”.

Szerdán egyébként Palkovics László megállapodást írt alá a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségével. Ennek a célja, hogy a MaTáSzSz szakmai tapasztalatainak figyelembevételével a hatékony jogalkalmazás feltételeinek eleget tevő jogszabályok születhessenek - áll a szervezet közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×