eur:
393.77
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Beneda Attila: a családra a nemzet erejeként tekint a kormány

A családügyi államtitkár a Nagycsaládosok Országos Egyesülete megalakulásának 35. évfordulója alkalmából beszélt.

A családra mint a nemzet erejére tekint a kormány, a családpolitikai intézkedésekkel a családokra nehezedő terheket kívánja csökkenteni - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára szombaton Kislődön.

Beneda Attila a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) megalakulásának 35. évfordulója alkalmából megrendezett találkozón hangsúlyozta: az egyesület tagjait egyebek mellett az tartja össze, hogy "a nehéz időkben is igent mondtak a gyermekekre, az életre".

A családpolitika különböző elemei - például a családi adókedvezmény vagy a babaváró kötvény - is azt célozzák, hogy csökkenjen a családokra nehezedő teher - húzta alá.

Kardosné Gyurkó Katalin, az egyesület elnöke az MTI kérdésére elmondta, hogy 300 ezer nagycsalád él Magyarországon, ebből 15 ezer család, mintegy 70 ezer ember tagja az egyesületnek. Hozzátette, hogy az utóbbi hat évben csaknem megduplázódott az egyesület tagjainak száma.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy 300 ezer nagycsalád él Magyarországon, ebből 15 ezer család, mintegy 70 ezer ember tagja az egyesületnek. Hozzátette, hogy az utóbbi hat évben csaknem megduplázódott az egyesület tagjainak száma.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a családokat a társadalom legfontosabb alapkövének nevezte. Kiemelte, a kormány a szomszédunkban dúló háború és az ebből eredő szankciók ellenére is kiáll a családok mellett.

A programot a NOE őszi találkozója keretében rendezték meg, az eseményre 5000 nagycsaládos kapott meghívást.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×