INFORÁDIÓ
2022. szeptember 28. szerda
Vencel

miniszteri biztos

energetika

mátrai erőmű

lignit

A Mátrai Erőmű Visonta közelében 2019. augusztus 21-én készült légi fotón.

Új miniszteri biztosok foglalkoznak a Mátrai Erőművel és a lignittermeléssel

Infostart

Horváth László és Riz Gábor szeptember elsejétől két éven át látja el feladatát.

Két új miniszteri biztos kinevezése jelent meg a Magyar Közlönyben, mindkettő az energetika területén lát el feladatokat.

Horváth László hevesi országgyűlési képviselő, Fidesz-szóvivő a villamosenergia ellátásbiztonságáért felelős miniszteri biztos lesz 2022. szeptember 1. és 2024. augusztus 31. között.

Riz Gábor ózdi országgyűlési képviselő a hazai lignittermelés növeléséért, a villamos energia ellátásbiztonságáért, valamint a lakossági fűtési célú energiaellátás biztonságáért felelős miniszteri biztos lesz 2022. szeptember 1. és 2024. augusztus 31. között.

  • Horváth Lászlónak a Mátrai Erőművel lesz dolga: a leírás szerint feladata lesz irányítani az erőmű lignit-villamosenergia termelésének fokozását, felméri az erőműhöz kapcsolódó térségi, gazdasági, társadalmi folyamatokat a régióban, részt vesz az erőműhöz „kapcsolódó komplex térségfejlesztési program kidolgozásában”, és a feladatkörébe tartozó jogszabálytervezetek előkészítésében, előkészíti és végrehajtja a vezetői döntéseket, összehangolja az abban közreműködő szervezeti egységek munkáját, ellenőrzi a kiadott feladatok végrehajtását – írja a Telex.
  • Riz Gábor a barnakőszénnel, a lignittel fog foglalkozni: a feladatleírás szerint felméri, elemzi a barnakőszén- és lignittermelés növeléséhez szükséges beruházásokat, és azok költségigényét; koordinálja a barnakőszén- és lignittermelés növekedésének biztosítását, felméri, elemzi a barnakőszén- és lignittermelés fokozásához szükséges munkaerőigényt, a munkaerő szakképzettségének helyzetét, részt vesz a feladatkörébe tartozó jogszabálytervezetek előkészítésében, előkészíti és végrehajtja a vezetői döntéseket, összehangolja az abban közreműködő szervezeti egységek munkáját, ellenőrzi a kiadott feladatok végrehajtását.

Mint írják, ezért a munkáért mind a ketten havi bruttó 520 ezer forintot kapnak, valamint a poszthoz tartozó juttatásokat.

Nyitókép: MTI/Komka Péter
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018