eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából felállított, magyar készítésű, ötven méter magas, 180 fő befogadására alkalmas Siófok Óriáskerék 2018. június 29-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Siófoki helyzetkép: sok a nyaraló, de...

Egyelőre nem tudni, milyen kihasználtságúak lesznek a siófoki strandok, de az eddigiekhez képest nem csupán a német turisták fordulnak meg a legforgalmasabb helyeken.

A balatoni strandok látogatottsága értelemszerűen időjárásfüggő: ha jó idő van és melegszik a tó vize, nagyon sokan jönnek, ha viharos idő van, akkor pedig nem, illetve ez sem teljesen igaz – kezdte az InfoRádiónak nyilatkozva a Balaton-parti Kft. értékesítési igazgatója.

Mint mondta, rossz időben ugyanis díjmentessé teszik a strandjaikat, tehát a víz látványa megmarad, a vendégek pedig igénybe vehetik a strand területén lévő szolgáltatásokat. Nagy Viktória példaként említette a vendéglátóegységeket, játszótereket, illetve a különféle vízi sporteszközöket (vízibicikli, vízi ugrálóvár, stb.) kínáló szolgáltatásokat, amik olyan atrakciók, amik egy szabadstrandi szakaszon nem adottak a nyaralók számára.

A főszezon forgalmát illetően nagyon vegyes a kép – tette hozzá az értékesítési igazgatójátó –, egy július végi szombaton akár 5600 fő is válthat belépőt a Siófoki Nagystrandra. Megjegyezte, a strand reggel 7-től este 8 óráig fizetős, majd egy nagy szórakoztatóparkká „változik”, benne Közép-Európa egyik legmagasabb óriáskerekével és a Siófok Plázzsal, ahol rengeteg koncertet és egyéb programot kínálnak.

Nagy Viktória arra is kitért, hogy a korábbiakhoz képest más lett a desztináció, ahonnan a külföldi vendégek érkeznek. Régebben a nemetek voltak többségben, most viszont inkább a szlovákok, lengyelek és ukránok. Összességében 20 százalék körüli a külföldi vendégek aránya – mondta. „Sokan vannak Siófokon, ami a strandok tekintetében azért mégis időjárásfüggő” – ismételte meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×