eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Budapest, 2022. július 13. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) beszél a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án, ahová a háborús energiaárak és az európai energiaellátási problémák miatt, amelyek Magyarországra is kihatnak, összehívta a kormánykabinetet, amelynek tagjai a szakmai kabineteket vezető miniszterek. Balról Németh Szilárd, rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos (b2), jobbról Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (j3),  Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2), Palkovics László technológiai és ipari miniszter (j) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (j4). A kabinetvezetői értekezletet azért tartják, mert energia-veszélyhelyzet van Európában; az ukrajnai háború miatt emelkednek az energiaárak, és az elmúlt napokban világossá vált, hogy az őszi-téli időszakban nem lesz elegendő gáz az Európai Unió országaiban. Miniszterelnöki Sajtóirod
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Csak a bizonytalanság a biztos - minisztériumi elbocsátások

Csökken a minisztériumok létszáma, bár a költségvetésben állítólag még a bővítés szerepel.

A 24.hu tudta meg, hogy az egyik tárcához tartozó, majdnem tucatnyi szervezetnél, 40 munkahely szűnik meg. Erről egy belső utasítás szól, amely létszámleépítést rendel el a kormányzati hivatalokban. Amikor a portál rákérdezett, a Kormányzati Tájékoztatási Központ csak annyit közölt, hogy valóban megkezdődött az apparátus karcsúsítása. Az azonban nem derült ki, hogy hány munkahelyet akar megszüntetni a kormány.

Korábban meglehetősen ellentmondásos információk láttak napvilágot a kormányzati létszám leépítéssel kapcsolatban. Júniusban 10 százalékos takarékosságot hirdettek, amelynek értelmében a kormány, saját magán, 581 millió forintot kellene, hogy megspóroljon. Sőt, a 24.hu idézi a Népszavát, amely arról írt, hogy a jövő évi büdzsében már 30 milliárdos kormányzati költségcsökkenést irányoztak elő, ami jelentős számú munkahely megszüntetését is jelentheti. Ezt azonban Gulyás Gergely kancellária miniszter álhírnek nevezte. Ezt követően, ugyancsak a Népszava számolt be arról, hogy a 2023 költségvetési tervezetben a minisztériumok létszámának bő, 500 fős növelése szerepel.

Ennek viszont ellentmodani látszik a mostani, elbocsátásokról szóló belső információ - állapítja meg a 24.hu. A portál kérdésére mind az igazságügyi, mind pedig az innovációs tárca megerősítette a leépítések tényét, de pontos számokat ők sem közöltek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×