eur:
390.72
usd:
364.03
bux:
68154.98
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Tired female nurse in hospital corridor
Nyitókép: PIKSEL/Getty Images

Átmenetileg nincs urológiai ellátás a szegedi klinikán – nagyobb is lehet a gond

„Személyi feltételek átmeneti hiánya” miatt.

„A személyi feltételek átmeneti hiánya miatt” lemondta a teljes urológiai ellátást a Szegedi Tudományegyetem július 22-től augusztus elejéig – olvasható Kunetz Zsombor egészségügyi elemző közösségi oldalán. A lemondást, amivel gyakorlatilag elérhetetlenné válik a környéken a bonyolultabb ellátás és az urológiai onkológia műtéti ellátás is, a fent nevezett dátum előtti este, 6órakor közölték az NNK-val – tette hozzá.

Mint olvasható, „a hazai egészségügyi ellátás csúcsszervei az egyetemi centrumok, itt látják el azon betegeket, akiket máshol tudás-, infrastruktúra vagy eszközhiány nem tudnak ellátni. Itt vannak a tudomány, a kutatás és a képzés központjai is”.

Az egészségügyi elemző arra is kitér, hogy az egyetemi centrumok humánerőforrás tekintetében sokkal jobban ellátottak, mint bármely más kórház, hiszen miután a képzés és a posztgraduális képzés is itt van, orvos létszámuk nagyon sokszor adott. „És ha egy picit is normális a menedzsment, több pénz is van.”

A klinika honlapja szerint két rezidens, egy szakorvos, egy tanársegéd, egy adjunktus, nulla főorvos, egy nyugalmazott egyetemi docens, egy emeritus professzor, két igazgatóhelyettes, egy igazgató dolgozik a kórházban. „A szakdolgozói létszám nincs feltüntetve, a jobbágyok számát nem szokták ismertetni a nagyurak. Az állománytáblából úgy tűnik, hogy innen menekülnek a dolgozók” – fogalmaz Kunetz Zsombor, aki szerint az SZTE lemondásával nemhogy egyetemként, kórházként sem funkcionálhat.

A bejegyzés frissítésében az is olvasható, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórház urológiai osztálya is bezárt július 1-től októberig. A betegeket éppen arra a szegedi osztályra irányították, ami fentebb szerepel. „Így a régiós probléma országossá vált.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×