eur:
393.1
usd:
367.19
bux:
0
2024. április 24. szerda György
A Lánchíd felújítása miatt a budai alsó rakpart lezárt szakasza 2022. június 20-án. Ettől a naptól augusztus közepéig ideiglenesen lezárták a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt a közúti forgalom elől. A pesti alsó rakparton ebben az időszakban a hét minden napján, így hétvégente is lehet majd gépjárművel közlekedni.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A budai rakpart elfoglalására készül a Budavári Önkormányzat

„Töltsük meg együtt a rakpartot!” – olvasható a felhívásuk.

Mint ismert, a Lánchíd felújítása miatt 2022. június 20. és augusztus 20. között egy kilométer hosszú szakaszon le van zárva a budai alsó rakpart.

A Budavári Önkormányzat szerint ez talán egy soha vissza nem térő lehetőség arra, hogy a kerületiek, budaiak, fővárosiak – a turistákkal karöltve – belakják, elfoglalják a lezárt rakpartot a Döbrentei tértől a Halász utcáig.

Az I. kerületi önkormányzat a területre alapvetően pihenőparkot tervez, ahová – mint azt a közösségi oldalukon írják – érdemes lesz lesétálni, leülni egy pihenőágyra, vagy egy piknikező plédre olvasni. Mindezt közel a Dunához, a Várkert tövében.

További részleteket későbbre ígértek.

⛱️ Töltsük meg együtt a Rakpartot! --- A Lánchíd felújítása miatt nyáron egy 1 km hosszú szakaszon le lesz zárva a budai...

Posted by Budavári Önkormányzat on Thursday, July 7, 2022

Karácsony Gergely főpolgármester már fotókat is posztolt a pihenőpark kialakításáról.

Az írja, hogy „ha csupán néhány hétre is, de a pesti alsó rakpart tavalyi kísérletének folytatása után visszaadjuk a városlakóknak az ideiglenesen funkciótlan területet. A növények például már meg is érkeztek.”

A Lánchíd felújítása miatt ideiglenesen le kellett zárni a budai alsó rakpart egy részét, de hogy ne heverjen parlagon a...

Posted by Karácsony Gergely on Friday, July 8, 2022

Utóbb egy kommentben azt írja a főpolgármestere a bejegyzése alatt, hogy a pihenőpark legkorábban július 15-én lesz teljesen kész.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×