INFORÁDIÓ
2022. június 30. csütörtök
Pál

szállítmányozás

szoftver

sofőr

Modern Semi Truck Vehicle Driver Talking to His Truck Dispatcher Making Sure Deliver Will be Made in Time.

Hogyan lehet elemezni a sofőr munkaidejét, hogy azzal megvédjük a céget? (x)

Támogatott tartalom

Számok, statisztika, elemzés… Ez a három kifejezés a legtöbbekben olyan nagyfokú ellenállást vált ki, ami nehezen felülmúlható. Hogy miért? Azért, mert a száraz tények, adatok analízise érthető okokból legfeljebb azokat tölti el gyönyörűséggel, akik éreznek némi affinitást a matematika világához. Viszont sokan kifejezetten távol állnak a reálgondolkodástól. Ugyanakkor egy szállítmányozással foglalkozó vállalkozás esetében a pontos információk ismerete, egyúttal felülvizsgálása nem kedv meg hangulat kérdése. Pontosabban, ha mégis ebbe a kategóriába esik, annak bizony akár büntetőtételekkel színezett végeredménye is lehet.

Létezik olyan megoldás, ami könnyedséggel alkalmazható?

Igen! A szállítási szoftver erre képes. Nem kínál kevesebbet, mint könnyen kezelhető felületet, ahol adathalmazok helyett a rendezettségé, az áttekinthetőségé a főszerep.

Na, de induljunk a startvonalról! Az első kérdés az az, hogy mi értelme van az adatok figyelésének. Roppantul egyszerű a válasz. Az, hogy az esetleges problémákra még időben fény derüljön. Még az előtt, hogy szankcionálható következményekkel járna a sofőr figyelmetlensége. Például a pihenőidő lerövidítése komoly gond, ami annak ellenére, hogy mekkora fokú következetlenség, sokszor előfordul. A szándék természetesen nem mindig ártó.

Van, aki valóban úgy érzi, hogy nem fárad el annyira, hogy jól bírja a gyűrődést, hogy felesleges a szusszanás. Csak az marad valahogy ilyenkor árnyékban, hogy a fáradtság a legtöbbször lecsap. Tehát nem fokozatosan érkezik, hanem jóformán lesújt. Ha ez vezetés közben történik meg, ha egy perc hirtelen kiesik, akkor annak beláthatatlan következményei lehetnek. Jobb nem is ecsetelni azokat a forgatókönyveket, amelyek eséllyel indulhatnak a megvalósulásért. Nem egyszer a tájékozatlanság is közrejátszik.

Fotó: Freepik
Fotó: Freepik

Száz szónak is egy a vége, ha a kézhez kapott információk szabályszegésről tanúskodnak, akkor jöhet az aktív cselekvés. Gyakran például egy edukációs előadás vagy tanfolyam sokat segíthet a helyzeten, mert olykor ténylegesen a nem megfelelő háttértudás generálja a szabálysértést. Amennyiben pedig semmiféle figyelmeztetés nem segít, akkor nyilván következhet az elbocsájtás, mindenkinek az érdekében.

Mennyi pénz takarítható meg egyetlen program közbenjárásával?

Határozottan sok! A törvényi előírások megszegéséért kiszabható büntetési tételek finoman szólva sem csekélységükről híresek – erről ír az ujszo.com is. Úgyhogy eleve a szankciók elkerülésével jelentős anyagi muníció őrizhető meg. A nyugalom, a biztonság érzete pedig minden pénzt megér. Márpedig cégvezetőként ez az az állapot, ami a legtöbbet teremtheti a jövőben. Ha nincsen frusztráció, ha nincsenek problémák, akkor nem állhat semmi sem a fejlődés útjába!

Mindehhez elegendő egyetlen szoftver, ami minden tekintetben kezes, ami nemcsak összegyűjti, hanem elemzi is a beérkező adatokat. Vagyis pár kattintás nyomán hiánytalan és roppantul informatív kép rajzolódhat ki az aktuális állapotokról. Amik, ha szükséges természetesen megváltoztathatók az ismert információk fényében.

(x)

Nyitókép: Freepik
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018