eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Modern Semi Truck Vehicle Driver Talking to His Truck Dispatcher Making Sure Deliver Will be Made in Time.
Nyitókép: Freepik

Hogyan lehet elemezni a sofőr munkaidejét, hogy azzal megvédjük a céget? (x)

Számok, statisztika, elemzés… Ez a három kifejezés a legtöbbekben olyan nagyfokú ellenállást vált ki, ami nehezen felülmúlható. Hogy miért? Azért, mert a száraz tények, adatok analízise érthető okokból legfeljebb azokat tölti el gyönyörűséggel, akik éreznek némi affinitást a matematika világához. Viszont sokan kifejezetten távol állnak a reálgondolkodástól. Ugyanakkor egy szállítmányozással foglalkozó vállalkozás esetében a pontos információk ismerete, egyúttal felülvizsgálása nem kedv meg hangulat kérdése. Pontosabban, ha mégis ebbe a kategóriába esik, annak bizony akár büntetőtételekkel színezett végeredménye is lehet.

Létezik olyan megoldás, ami könnyedséggel alkalmazható?

Igen! A szállítási szoftver erre képes. Nem kínál kevesebbet, mint könnyen kezelhető felületet, ahol adathalmazok helyett a rendezettségé, az áttekinthetőségé a főszerep.

Na, de induljunk a startvonalról! Az első kérdés az az, hogy mi értelme van az adatok figyelésének. Roppantul egyszerű a válasz. Az, hogy az esetleges problémákra még időben fény derüljön. Még az előtt, hogy szankcionálható következményekkel járna a sofőr figyelmetlensége. Például a pihenőidő lerövidítése komoly gond, ami annak ellenére, hogy mekkora fokú következetlenség, sokszor előfordul. A szándék természetesen nem mindig ártó.

Van, aki valóban úgy érzi, hogy nem fárad el annyira, hogy jól bírja a gyűrődést, hogy felesleges a szusszanás. Csak az marad valahogy ilyenkor árnyékban, hogy a fáradtság a legtöbbször lecsap. Tehát nem fokozatosan érkezik, hanem jóformán lesújt. Ha ez vezetés közben történik meg, ha egy perc hirtelen kiesik, akkor annak beláthatatlan következményei lehetnek. Jobb nem is ecsetelni azokat a forgatókönyveket, amelyek eséllyel indulhatnak a megvalósulásért. Nem egyszer a tájékozatlanság is közrejátszik.

Fotó: Freepik
Fotó: Freepik

Száz szónak is egy a vége, ha a kézhez kapott információk szabályszegésről tanúskodnak, akkor jöhet az aktív cselekvés. Gyakran például egy edukációs előadás vagy tanfolyam sokat segíthet a helyzeten, mert olykor ténylegesen a nem megfelelő háttértudás generálja a szabálysértést. Amennyiben pedig semmiféle figyelmeztetés nem segít, akkor nyilván következhet az elbocsájtás, mindenkinek az érdekében.

Mennyi pénz takarítható meg egyetlen program közbenjárásával?

Határozottan sok! A törvényi előírások megszegéséért kiszabható büntetési tételek finoman szólva sem csekélységükről híresek – erről ír az ujszo.com is. Úgyhogy eleve a szankciók elkerülésével jelentős anyagi muníció őrizhető meg. A nyugalom, a biztonság érzete pedig minden pénzt megér. Márpedig cégvezetőként ez az az állapot, ami a legtöbbet teremtheti a jövőben. Ha nincsen frusztráció, ha nincsenek problémák, akkor nem állhat semmi sem a fejlődés útjába!

Mindehhez elegendő egyetlen szoftver, ami minden tekintetben kezes, ami nemcsak összegyűjti, hanem elemzi is a beérkező adatokat. Vagyis pár kattintás nyomán hiánytalan és roppantul informatív kép rajzolódhat ki az aktuális állapotokról. Amik, ha szükséges természetesen megváltoztathatók az ismert információk fényében.

(x)

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×