eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Botka László (MSZP) polgármester a Modern városok program keretében kötött együttműködési megállapodás aláírása után Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón a szegedi városházán 2017. január 30-án.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Botka László kiosztotta a baloldali ellenzéket

A volt szocialista, mára független szegedi polgármester szerint az ellenzéki pártok már saját magukat sem érdeklik, és tévedés volt kiábrándult jobboldaliakat keresni. A magát klasszikus, párt nélküli szociáldemokrataként jellemező politikus a Partizánnak adott interjút.

Botka László a többi között beszélt 2017-es miniszterelnök-jelöltségéről, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Az ellenzék elfelejtett politizálni, csak magával foglalkozik, és politika nélkül akar választásokat nyerni” – idézi szavait a Mandiner. Az MSZP szerinte nem az őszödi beszédbe, hanem az utána következett, előkészítetlen castingba bukott bele. Úgy véli, egykori pártja itt veszítette el a kormányzóképesség látszatát, amit nem sikerült azóta sem visszaszereznie, ebben pedig komoly felelőssége van Gyurcsány Ferencnek.

Úgy emlékezett vissza: az általa „Fizessenek a gazdagok!” jelmondattal elindított kampányra „a választók” és az MSZP tagsága is jól reagált, csak a párt vezetése nem. Elmondása szerint látta azt is, hogy az ellenzéki pártvezetők nem nem hisznek a győzelemben, és abban gondolkodnak, hogy a vereségből hogyan jöhetnek ki a legjobban, ezért lépett vissza a kormányfő-jelöltségtől.

A 2022-es kampánnyal kapcsolatban kifejtette, hogy alapvető tévedésnek tartja, hogy Márki-Zay Péter kiábrándult jobboldali szavazókat keresett.

Botka László szerint baloldali programmal kellett volna indulni.

„Hazug volt az a kampány, hogy az ellenzék háborút akar, de könyörgöm, megvoltak azok a mondatok, amikre ezt rá lehetett építeni” – emelte ki a polgármester, aki nem csak Márki-Zay Péter mondatairól beszélt. Szerinte a Fidesz-féle „élet, vagy halál” narratívára a „kelet, vagy nyugat” sem volt jó válasz.

„Tudod, milyen rohadt nehéz volt az elmúlt időszakban csendben maradni?

Én megfogadtam, hogy csak akkor szólalok meg, ha dicsérni tudom az ellenzéket, nem sok alkalmam volt rá” – tette hozzá a műsorvezető kérdésére.

Botka László egyébként úgy véli, „a Fidesz többszólamú politikát csinál, az ellenzék azonban még az egy szólamot se képes megtalálni”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×