eur:
390.94
usd:
358.81
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Novák Katalin köztársasági elnök (k) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (j), mielőtt a díszegység felvonja Magyarország lobogóját az államfő beiktatási díszceremóniáján az Országház előtt, a Kossuth téren 2022. május 14-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Volodimir Zelenszkij levelet írt Novák Katalinnak

A magyar köztársasági elnök a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra, hogy az elmúlt napokban kitől kapott a kinevezése után levelet. A posztból kiderült, hogy az ukrán elnökön túl Emmanuel Macron is gratulált.

A magyar köztársasági elnök bejegyzéséből kiderült, hogy a francia elnök azt írta neki, őszintén gratulál a megválasztásához, és ismeri elkötelezettségét a két ország közötti barátság és együttműködés elmélyítésében, valamint a frankofónia támogatásában személyes és politikai pályáján. Emmanuel Macron azt írta:

kívánom, hogy országaink tovább erősítsék azokat a kapcsolatokat, melyek összekötnek.

Az Európánk előtt álló fő kihívások erőteljes emlékeztető egységünk fontosságára és az Európai Unió cselekvési képessége fejlesztésének egyre nagyobb szükségességére – fogalmazott Macron.

Hozzátette, kívánja, hogy a két ország ehhez aktívan tudjon hozzájárulni, erősítve egyúttal a demokrációt és a jogállamiságot a kontinensen.

Volodimir Zelenszkij is gratulált Novák Katlaninnak. Az ukrán elnök azt írta: az Európa előtt álló legnagyobb kihívások idején került Magyarország élére, amikor Oroszország teljes körű háborút indított Ukrajna ellen. Zelenszkij hozzátette,

nagyra értékeli a Magyarország által nyújtott humanitárius segítséget,

amelyet az ukránok kapnak és jelezte, hogy további támogatásra is számítanak, így az oroszok elleni szankciók fokozásában, beleértve az energetikai szektor is.

A gratulációkat itt lehet megnézni:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Orbán Viktor súlyos veszélyre figyelmeztet

Orbán Viktor súlyos veszélyre figyelmeztet

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos angol oldalán megjelent az a jelentés, amit Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének címzett az elmúlt hetekben megejtett, orosz-ukrán háború lezárását célzó egyeztetéseiről. Ebben amellett érvel a kormányfő, hogy az EU-nak új fejezetet kellene indítania, hogy megteremtse a feltételeket egy ideiglenes tűzszünethez és/vagy béketárgylások megkezdéséhez.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×