INFORÁDIÓ
2022. június 25. szombat
Vilmos

kövér lászló

választás 2022

ellenzék

hadházy ákos

gyurcsány ferenc

fidesz-kdnp

jobbik

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz választmányi elnöke beszédet mond a Fidesz választási fórumán az egri Agria moziban 2022. március 19-én.

Kövér László: végre kiderült, az ellenzékre jellemző politika nem vezet sikerre

Infostart

Örömteli az újabb négy év, és az is örömteli, hogy Gyurcsány Ferencék megkapták az ítéletet a választóktól – mondta Kövér László a Mediaworks-Hírcentrum podcast műsorában. Az Országgyűlés elnöke szerint végre kiderült, hogy az a destruktív politika, ami az ellenzékre jellemző, nem vezet sikerre.

A házelnök a műsorban ugyanakkor megjegyezte, úgy vette észre, hogy az ellenzéki padsorokban vannak olyan képviselők, akik már levonták a következtetést, tehát amikor például provokatív módon kivonult az ülésteremből, nem mindenki követte Gyurcsány Ferencet. Kövér László szerint ez visszafogott, óvatos optimizmusra ad okot – idézi szavait a magyarnemzet.hu.

Kifejtette azt is, hogy „a DK vérszerződést kötött a Jobbik maradékával”, és ők majd ugyanazokkal az eszközökkel próbálnak élni, mint az elmúlt években. Kövér László szerint Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy ő legyen a viszonyítási pont az ellenzéken belül, aki pedig nem követi őt, azt kirekesztik az ellenzék soraiból.

„A kutyát sem érdekli, hogy Hadházy Ákos leteszi-e az esküt,

engem is csak azért érdekel, mert érinti az Országgyűlés működését” – válaszolta Kövér László azon kérdésére, hogy a független képviselő mikor teheti le esküjét. A házelnök hozzátette, hogy Hadházy Ákos előbb-utóbb esküt tesz majd, ha hajlandó bejönni az Országházba, csak ezekkel a polgárpukkasztó akciókkal próbálja meg magára felhívni a figyelmet, mert „amúgy jelentéktelen figura”.

A házelnök szerint idő kérdése volt, hogy mikor roppan meg morálisan a Jobbik. Véleménye szerint Vona Gábor eredeti elképzelése, hogy néppártosodni kell, nem volt rossz elképzelés, de most azt látja, hogy „a párt eladta a lelkét”. „Az a szimbiózis, ami kibontakozni látszik Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc között, ezt a folyamatot ábrázolja, a Jobbik-történet egy lezárt történet. Olyan ellenzékre lenne szüksége a kormánynak, amilyen a Fidesz–KDNP volt” – tette hozzá Kövér László.

A műsorban nevetségesnek titulálta, hogy Karácsony Gergely bölcsnek nevezte a választókat, amiért nem az ellenzékre szavaztak, hiszen a főpolgármester is ezeknek a pártoknak köszönheti pozícióját.

Kövér László az elkövetkezendő négy év legfontosabb feladatáról azt mondta:

el kell kerülni, hogy Magyarországot belerángassák egy olyan háborúba, amihez semmi köze.

Ez a háború szerinte a nyugati világ árnyékhatalmai és Oroszország között zajlik. A házelnök szerint az Európai Unióban rajtunk és a lengyeleken kívül senkinek nincs meg a bátorsága, hogy a saját nemzeti érdekei szerint cselekedjen, inkább mindenki beadja a derekát.

„Aki időt nyer, életet nyer, meg kell védenünk az eddigi eredményeinket, a magyar gazdaság teljesítőképességének érdekében. Defenzív időszak áll előttünk, attól függően lesz rövidebb vagy hosszabb, hogy a világ menyire gyorsan tud ezen a háborús helyzeten túljutni, de ebben nem vagyok derűlátó” – zárta gondolatait.

Nyitókép: MTI/Komka Péter
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018