eur:
395.05
usd:
366.06
bux:
65186.32
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kárpátaljai menekültek az esztergomi Boldog Ceferino Intézetben 2022. március 3-án. A plébániához tartozó közösségi épületben a Katolikus Karitász munkatársai látják el az orosz-ukrán háború elől menekülőket.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormány hárommilliárd forint támogatást nyújt a Karitatív Tanács szervezeteinek

Hat szervezet kap egyenként 500 millió forintot.

A kormány a Magyarországot is közvetlenül érintő humanitárius katasztrófa hatásainak mérséklésére és kezelésére hárommilliárd forint forrást biztosít a Karitatív Tanács szervezeti tagjai számára - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szombaton Beregsurányban, az Ukrajnából érkező menekültek számára létrehozott segítségponton.

Elmondta, hogy a kabinet döntése értelmében 500-500 millió forintot kap a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Ökumenikus Segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat, valamint a Magyar Vöröskereszt.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hozzátette, hogy a Híd Kárpátaljáért segélyakció keretében szombat reggelig 480 millió forint adomány érkezett az 1357-es segélyvonalon és az erre a célra nyitott számlaszámon keresztül. Ebből az összegből a hat segítségponton tevékenykedő karitatív szervezetek azonnali támogatásként 25-25 millió forinttal részesülnek.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×