INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

menekültek

nyugati pályaudvar

budapest

ukrajna

háború

oroszország

A háború miatt Ukrajnából menekülő emberek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. március 1-jére virradóan.

Újabb ukrajnai menekültek érkeztek a Nyugatiba kedd hajnalra virradóan – képek

Infostart

A budapesti pályaudvaron önkéntesek is segédkeznek a háború elől menekülőknek. Összesítés készült a fővárosi pályaudvarokra hétfőn érkezők számáról.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a menekültekkel teli vonatok folyamatosan érkeznek a Nyugati pályaudvarra, ahol a helyszínen étellel, itallal és útmutatóval segítik őket. Az InfoRádió helyszíni tudósítója hétfő este több száz sorsára váró emberről számolt be.

Kedd hajnalra újabb menekültek érkeztek.

Rendőrségi közlés szerint az ukrajnai háború elől hétfőn 4002 ember, köztük 308 gyermek érkezett Budapestre vonattal. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon kedden azt írta, hogy a legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább vagy rokonokhoz mentek.

Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 291 ember, köztük 66 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg.

Felidézték: a BRFK és a Készenléti Rendőrség erői a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Ellátásuk, szállításuk, elszállásolásuk érdekében a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Országos Katasztrófavédelmi Kőigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Budapest, 2022. március 1.
A háború miatt Ukrajnából menekülő fiút üdvözöl egy férfi Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. március 1-jére virradóan.
MTI/Balogh Zoltán
A háború miatt Ukrajnából menekülő fiút üdvözöl egy férfi Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. március 1-jére virradóan. MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2022. március 1.
Önkéntes segít a háború miatt Ukrajnából menekülő embereknek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. március 1-jére virradóan.
MTI/Balogh Zoltán
Önkéntes segít a háború miatt Ukrajnából menekülő embereknek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. március 1-jére virradóan. MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2022. március 1.
A háború miatt Ukrajnából menekülő emberek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. március 1-jére virradóan.
MTI/Balogh Zoltán
A háború miatt Ukrajnából menekülő emberek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. március 1-jére virradóan. MTI/Balogh Zoltán
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018