eur:
392.95
usd:
365.77
bux:
66585.98
2024. április 26. péntek Ervin
Üres tanterem a miskolci Herman Ottó Gimnáziumban a pedagógusok egész napos, országos sztrájkjának napján, 2016. április 20-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Vajda János

Pedagógussztrájk - Új vitatéma keletkezett a tanárok és a kormány között

A Fővárosi Ítélőtábla sztrájktörvénytelenséget megállapító másodfokú döntését követően a kormány jövő szerdára tolná a még elégséges szolgáltatásról szóló megbeszélést, az érdekképviseletek azonban ragaszkodnak ahhoz, hogy péntek 10 órakor, az eredeti időpontban fogadják őket.

"Zajlik az élet" - írta péntek hajnali sajtóközleményében a tanársztrájk mögött álló egyik szakszervezet, a PDSZ, utalva arra, hogy újabb témában támadt vita a sztrájk után és előtt (március 16.) is álló pedagógusok és a kormány között.

Ismert, csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla a még elégséges szolgáltatásokról szóló előzetes hiányában törvénytelennek ítélte másodfokon a pedagógusok múlt hétfői munkabeszüntetését, azonban az ítéletet másképp olvasta a PDSZ, állítva, hogy 95 százalékban nekik adott igazat a tábla.

Most azonban új vitatéma van már, péntek 10 órára ugyanis épp a még elégséges szolgáltatásról egyeztettek volna a felek, ám ebből a kormány egy friss levéllel kihátrált, új időpontként február 16-át javasolva - ezt azonban a pedagógusok nem fogadják el, hisz épp az erről szóló gyors megállapodás tenné lehetővé a pedagógussztrájk törvényességét.

"Elutasítjuk az időhúzást, melynek nyilvánvaló célja, hogy megismétlődjön az a helyzet, melyre a határozat hivatkozik, nevezetesen a sztrájk időpontjában ne legyen jogerőre emelkedett végzés a még elégséges szolgáltatásról" - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

A befektetők hozzászoknak akár egy alacsony, akár egy magas kamatszinthez, miközben a piaci körülmények már megváltoztak. Amire pedig megszokják a megváltozott (jelen esetben magasabb) kamatszintet, akkor az már nem elérhető számukra. Korábban azzal kellett küzdeni, hogy mindenki fektesse be a pénzét, ne hagyja parlagon, most pedig arról kell meggyőzni a befektetőket, hogy nem a 10-12 százalék a normalitás, hanem a 6-7 százalék, mondta el a Portfolio-nak Szécsényi Bálint. Az Equilor elnök-vezérigazgatójával a megváltozott befektetési környezetről, a mesterséges intelligencia, a forintgyengülés és az infláció hatásairól, és a hazai befektetési szolgáltatók közötti versenyről is beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×