eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón 2020. május 5-én. Május 8-án megkezdődik a pályaudvar felújítása, a hét hónapig tartó munkálatok alatt az utascsarnok zárva tart. A fejlesztés részeként több mint 8200 négyzetméteren rekonstruálják a tetőszerkezetet, megújul a vágánycsarnokban található felsővezeték-hálózat és az utastájékoztatási rendszert is modernizálják.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Választási ígéretet tett a Fidesz: nem lesz buszpályaudvar a Mészáros utcában

A XII. és az I. kerület fideszes országgyűlési képviselőjelöltje civilekkel járta be kedden a területet.

"A budaiakkal együtt" tervezi Fürjes Balázs megakadályozni, hogy az I. kerületi Mészáros utcában - a Déli pályaudvar és a budai vasúti alagút közötti vasúti terület peremén - buszpályaudvar létesüljön, a tervezést korábban az I. kerületi önkormányzat kezdte meg már az új, ellenzéki vezetés alatt.

A Budapest-fejlesztési államtitkár szerdai Facebook-posztjában kitér rá, hogy kedden az I. kerület fideszes képviselőjelöltjével, Böröcz Lászlóval együtt a területre látogatott a Naphegyért civil szervezet képviselőivel, ott egyeztettek.

"Budavár baloldali városvezetése az itt élők megkérdezése nélkül fogott neki egy hatalmas, több mint félszáz autóbuszt befogadó buszparkoló tervezésének. A környéken élő budai polgárok azonnal és világosan megüzenték: nem kérnek a baloldali városvezetés rossz ötletéből!" - olvasható a posztban.

Fürjes Balázs azt ígérte, a MÁV-hoz tartozó területen megválasztásuk esetén - ugyanis ő a hegyvidéki képviselőjelöltje a nagyobbik kormánypártnak április 3-án - az érintett állami cégek és a MÁV-Volán csoport felé is eljárva megakadályozzák a több tucat busz várakoztatására tervezett buszparkoló építését.

Fürjes Balázs szerint a kerület azt tervezi, hogy a Mészáros utcába költözteti a Vérmezőn szélén álló és a Várba érkező turistákat szállító buszokat, jelentős környezeti és forgalmi terhelést okozva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×