INFORÁDIÓ
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda

országgyűlés

vagyonnyilatkozat

határidő

Az Országgyűlés plenáris ülése 2020. május 19-én.

Minden képviselő leadta vagyonnyilatkozatát

Infostart / MTI

Az országgyűlési képviselők és a nemzetiségi szószólók is eleget tettek a január 31-ei határidőig vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek - közölte Hargitai János (KDNP), az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke.

A bizottsági elnök közleménye szerint a 198 országgyűlési képviselő, a nemzetiségi képviselő és a 12 nemzetiségi szószóló leadta a saját és a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát.

Az országgyűlési képviselők, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószólók saját vagyonnyilatkozata nyilvános, és február 1-jétől megtekinthető az Országgyűlés honlapján (www.parlament.hu) a képviselő, illetve a szószóló neve alatt - jelezte Hargitai János.

A vonatkozó törvények szerinti vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének szintén eleget tett az Állami Számvevőszék elnöke és alelnökei, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke és elnökhelyettesei, a versenytanács tagjai, a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság Tanácsának elnöke és tagjai, a legfőbb ügyész és helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és alelnökei, a Monetáris Tanács tagjai, valamint a felügyelő bizottság tagjai, illetve a médiatanács elnöke és tagjai - ismertette.

Hargitai János tájékoztatása szerint a tisztségviselők saját vagyonnyilatkozata is nyilvános, és szintén február 1-től megtekinthető az Országgyűlés honlapján a tisztségviselő neve alatt.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018