INFORÁDIÓ
2022. május 16. hétfő
Botond, Mózes

sajtó

ász

politikai hirdetés

hirdetés

Mennyiért hirdethet a politika a sajtóban? - Az ÁSZ már nagyon kíváncsi az árjegyzékekre

Mennyiért hirdethet a politika a sajtóban? - Az ÁSZ már nagyon kíváncsi az árjegyzékekre

Infostart / MTI

Január 18. 16 óráig van idő eljuttatni a számadatokat az Állami Számvevőszékhez.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) január 18-ig, azaz kedden 16 óráig fogadja azon sajtótermékek hirdetési árjegyzékét, amelyek politikai hirdetést terveznek közzétenni az április 3-ára kitűzött országgyűlési választást, valamint a szintén az arra a napra kiírt népszavazást megelőző kampányidőszakban - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Az ÁSZ a közleményben felidézte: a választási eljárásról szóló törvény szerint az országgyűlési választást, illetve a népszavazást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely az adott választás kitűzését követő öt munkanapon belül hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-nak megküldte.

Az ÁSZ ezek alapján január 18-án, kedden 16 óráig fogadja a hirdetési árjegyzékeket.

Hozzátették: az érintett sajtóorgánumok az április 3-ára kitűzött országgyűlési választáshoz kapcsolódó árjegyzéküket a valasztas@asz.hu címre, a népszavazás tekintetében pedig a nepszavazas@asz.hu címre juttathatják el.

Az Állami Számvevőszék postai úton a 1364 Budapest 4. Pf. 54. címen, személyesen pedig a 1052 Budapest Apáczai Csere János utca 10. címen fogadja az árjegyzékeket.

A számvevőszék az árjegyzékeket sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon teszi majd közzé, a lista a "Választások" menüpont alatt lesz megtekinthető. Az ÁSZ a sajtótermékek által megküldött árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi közzé, így azok tartalmáért felelősséget nem vállal.

Felhívták a figyelmet arra: a szavazás napját követő 15 napon belül, azaz április 19-én 16 óráig a sajtóorgánumoknak azt is tudatniuk kell az ÁSZ-szal, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek a kampányidőszakban.

A részletes listát az ÁSZ a honlapján szintén közzéteszi majd.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018