eur:
392.67
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Mennyiért hirdethet a politika a sajtóban? - Az ÁSZ már nagyon kíváncsi az árjegyzékekre

Január 18. 16 óráig van idő eljuttatni a számadatokat az Állami Számvevőszékhez.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) január 18-ig, azaz kedden 16 óráig fogadja azon sajtótermékek hirdetési árjegyzékét, amelyek politikai hirdetést terveznek közzétenni az április 3-ára kitűzött országgyűlési választást, valamint a szintén az arra a napra kiírt népszavazást megelőző kampányidőszakban - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Az ÁSZ a közleményben felidézte: a választási eljárásról szóló törvény szerint az országgyűlési választást, illetve a népszavazást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely az adott választás kitűzését követő öt munkanapon belül hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-nak megküldte.

Az ÁSZ ezek alapján január 18-án, kedden 16 óráig fogadja a hirdetési árjegyzékeket.

Hozzátették: az érintett sajtóorgánumok az április 3-ára kitűzött országgyűlési választáshoz kapcsolódó árjegyzéküket a valasztas@asz.hu címre, a népszavazás tekintetében pedig a nepszavazas@asz.hu címre juttathatják el.

Az Állami Számvevőszék postai úton a 1364 Budapest 4. Pf. 54. címen, személyesen pedig a 1052 Budapest Apáczai Csere János utca 10. címen fogadja az árjegyzékeket.

A számvevőszék az árjegyzékeket sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon teszi majd közzé, a lista a "Választások" menüpont alatt lesz megtekinthető. Az ÁSZ a sajtótermékek által megküldött árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi közzé, így azok tartalmáért felelősséget nem vállal.

Felhívták a figyelmet arra: a szavazás napját követő 15 napon belül, azaz április 19-én 16 óráig a sajtóorgánumoknak azt is tudatniuk kell az ÁSZ-szal, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek a kampányidőszakban.

A részletes listát az ÁSZ a honlapján szintén közzéteszi majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×