eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Már készül a negyedik oltásokkal kapcsolatos útmutató - a nap hírei

Az omikron lefolyása enyhébb, mint a korábbi mutációké – hívta fel ismét a figyelmet az emberi erőforrások minisztere. Cáfolta a visszavonulásáról szóló híreket Hosszú Katinka. Szökőárriadót rendeltek el több országban, miután kitört egy tenger alatti vulkán a csendes-óceáni Tonga közelében.

Az omikron lefolyása enyhébb, mint a korábbi mutációk – hívta fel ismét a figyelmet az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós a legutóbbi szakirodalmi adatokra hivatkozva beszélt erről videointerjújában. Hozzátette: a variáns duplázódási ideje 2-3 nap, ami Magyarországon is egyre inkább jelen van. Az emlékeztető oltásról kiemelte: a 3. oltás után a védettség ismét 90 százalék fölé emelkedik.

Már zajlik annak a kidolgozása, pontosan kiknek javasolják majd a 4. oltást - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa. Szlávik János az M1-en arra hívta fel a figyelmet, hogy ahol már bevezették, ott elsősorban a hatvan éven felülieknek, a krónikus betegeknek, a daganatos betegeknek és az immunhiányosoknak adják.

Közleményben állt ki az egészségügyi dolgozókért az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárca közleménye felidézi, hogy az egészségügyi dolgozók nap mint nap a járvány megfékezéséért küzdenek, azonban egyre több fenyegetésről és őket érő atrocitásról számolnak be. Az EMMI felhívja a figyelmet arra is, hogy a közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak kiemelt büntetőjogi kategóriába tartozik.

A mobil oltóállomásokon 16 megyében 136 településen 32 ezer embernek 52 ezer oltást adtak be a program kezdete óta, tíz hónap alatt. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára azt mondta: mivel többnyire nehezen megközelíthető kis falvakról, zsákfalvakról van szó, ahol a lakosság kevésbé mobil, mint a városokban, óriási feladatot látott el a magyar honvédség ezen a területen is.

Negatív koronavírusteszttel ért véget az osztrák kancellár házi karanténja. Karl Nehammer így személyes jelenléttel folytathatja hivatali ügyeinek intézését. Európában Ausztria készül a legszélesebb körben elrendelni a kötelező oltást. Az országban a jövő hónaptól minden, 14 év feletti osztráknak kötelező lesz beoltatnia magát.

Először regisztráltak a koronavírus omikron variánsával történt helyi fertőzést Pekingben - jelentette a kínai állami televízió, néhány héttel a téli olimpia kezdete előtt. A hatóságok lezárták a fertőzött személy lakóépületét és munkahelyét. A fertőzöttek száma nem ismeretes. A február 4-én kezdődő téli olimpia előtt a kínai városokban nagy figyelmet fordítanak a koronavírus-fertőzésekre.

Világszerte csaknem 323 millió 300 ezer ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban. A halálos áldozatok száma megközelíti az 5 millió 530 ezret. A legtöbb helyen már a vírus omikron variánsa fertőz.

Cáfolta a visszavonulásáról szóló híreket Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszó a Nemzeti Sportnak adott interjúban azt mondta: biztos, hogy már sokkal kevesebb van előtte, mint mögötte az úszásban, de még nem vonul vissza. Hosszú Katinka a távlati célokról is beszélt a Nemzeti Sportnak: azt mondta, szeretne ő lenni az első úszó a világon, akinek száz érme van a világversenyekről.

Ausztrál hírügynökségi értesülések szerint ismét idegenrendészeti őrizetbe került Novak Djokovic, miután pénteken a bevándorlásügyi miniszter visszavonta a férfi teniszezők világelsőjének vízumát. A döntés nyomán a 34 éves teniszezőt kiutasíthatják az országból és címvédőként nem indulhat el a jövő hétfőn kezdődő Australian Openen. A szerb játékosnak vasárnap kell megjelennie a bírósági meghallgatáson.

Szökőárriadót rendeltek el, miután kitört egy tenger alatti vulkán a csendes-óceáni Tonga közelében. Áldozatokról és károkról nem tudni. A média hamuesőről, elárasztott ingatlanokról, áramkimaradásokról és megszakadt telekommunikációs összeköttetésekről számolt be. A tűzhányó kitörése szökőárriadót rendeltek el a csendes-óceáni szigeteken kívül Kalifornia, Oregon, Washington és Alaszka államokban, továbbá Japánban és Peruban is.

Meghalt Szepessy László, a Ferencváros és a Rába ETO korábbi magyar bajnok futballistája, 72 éves volt – számolt be a dunaújvárosi labdarúgóklub a Facebook-oldalán. Szepessy Lászlót súlyos betegsége miatt november óta kórházban kezelték. A korábbi labdarúgónál 2021 márciusában diagnosztizáltak végbélrákot.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×