eur:
393.11
usd:
366.97
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
A győztes Hosszú Katinka a célban a 200 méteres pillangóúszás döntőjében a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 6-án.
Nyitókép: A győztes Hosszú Katinka a célban a 200 méteres pillangóúszás döntőjében a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 6-án. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

A visszavonulás helyett egész más tervekkel állt elő Hosszú Katinka

Megváltoztatta, melyik számokra koncentrál a világversenyeken és a közelmúltban új célt is talált magának.

Azzal kapcsolatban, hogy a napokban néhány helyen a visszavonulását pedzegető írások jelentek meg, Hosszú Katinka a Nemzeti Sportnak elmondta: az évek során azért már hozzászokott ahhoz, hogy olyan dolgok jelennek meg róla, melyek kapcsán még ő sem tudja, miről is van szó, ki és honnan vette az információkat.

Mindenesetre a háromszoros olimpiai bajnok úszónak esze ágában sincs most visszavonulni, még mindig élvezi az úszást, de persze az igaz, hogy már sokkal kevesebb van előtte, mint mögötte az úszásban, hiszen 33 éves lesz májusban. Megjegyezte: igaz az is, hogy a legutóbbi olimpia neki más volt, mint a korábbi versenyek, hiszen hatványozottan érezte a külső nyomást, viszont Tokió után pihent egy nagyot, s ezalatt bár a kezdeti időkben nem is gondolt az uszodára, de egy idő után azért elkezdett hiányozni neki az úszás.

"Nem az az érzés, hogy nyerek, még csak nem is az eredményhirdetések, vagy az, hogy a győzelem után rólam írnak sokan és sokat, hanem a munka, az, hogy a versenyeken hogyan dolgozik bennem az adrenalin, hogy a testem jó állapotban van, és az, hogy ilyenkor szinte bármire, mindenre képes vagyok."

Bár korábban évekig azt hangoztatta, nincs értelme hosszabb ideig leállni, mert utána borzalmasan nehéz a visszatérés, most saját elmondása szerint nem stresszelt ezen.

"Csak akkor mentem le az uszodába, amikor már én is akartam ezt az egészet újra, s bár egyáltalán nem könnyű számomra ez az időszak, semmiféle nyomás, idegeskedés nincs bennem annak kapcsán, hogy gyorsan el kell érnem arra a szintre, amelyiken már jártam."

A pihenése idején Hosszú Katinka új célt talált magának:

"Szeretném, ha én lennék az első úszó a világon, akinek száz érme van a világversenyekről.

Eddig kilencvenhatot szereztem, és ugyan már ezzel is én vezetem ezt a különrangsort, nagyon motivál, hogy magyar úszó, nevezetesen én legyek az, aki először eléri a százat" - fejtette ki.

Később hozzátette, hogy ez viszont nem jelenti azt, hogy ha megvan a száz érem, visszavonul. Az lehet, hogy ha eléri ezt a célt, az lesz benne, hogy elég volt, ezen azonban még nem gondolkozik, semmilyen terv nincs a fejében a visszavonulásáról.

Az úszó jelenleg Tenerifén edz, ahol a környezetet csodálatosnak tartja, de a monotonitást kevésbé.

"Még nem vagyok formában, jelenleg a felkészülésnek abban a fázisában élek, hogy adom le a kilókat: egyértelmű, hogy így, hogy fizikailag még nem vagyok csúcsformában, nehezebb a munka is. Ám szerencsére a vállaim rendben vannak, vagyis nincs, ami hátráltasson. Egyedül a monotonitás okoz nehézséget, folyamatos kreativitásra van szükség ahhoz, hogy előremenjünk. Hétről hétre alakulok,

terveim szerint március végére, április elejére visszanyerem a versenysúlyomat, mindez azonban nem jelenti azt, hogy addig nem versenyzek, hiszen már február elején rajtkőre lépek."

Arra a kérdésre, hogy a készülés és a versenyzés jobban számít-e neki, mint hogy esetleg kikap azokon a viadalokon, amelyeken még nem lesz tökéletes formában, Hosszú Katinka így válaszolt:

"Ugyan korábban mindent megnyertem, amit csak lehetett, belülről sohasem úgy éltem meg ezt, hogy nekem muszáj mindig győznöm. Persze, mindig nagy volt az öröm, ám igazán sikerként, élményként, teljesítményként azt az utat éltem meg, ahogyan elértem odáig. Vagyis visszakanyarodnék oda, amiről már beszélgettünk: az út a fontos, amelyik elvezet a célig."

Az augusztusi római Európa-bajnokság kapcsán a sportoló kijelentette:

"a vegyesre koncentrálok – háton nem nagyon szeretnék már világversenyeken úszni, pillangón viszont annál inkább."

Hosszú Katinkának eddig 96 érme van világversenyekről (64 arany, 20 ezüst, 12 bronz), vagyis még négy kell a százhoz. Azt mondta, szeretné, ha ezek között lenne még arany, de nem lesz csalódott akkor sem, ha nem így történik.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×