eur:
393.29
usd:
367.88
bux:
66111.19
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Forrás: police.hu

Tényleg fekete párduc kóborol az Alföldön – bejelentést tett a rendőrség

A múlt héten tettek közé videót az állatról, nem trükkfelvétel volt: mostanra a ragadozó nyomait is megtalálták.

Fekete párduc lehet azon a Kiskunhalason készített felvételen, amelyen egy nagytestű macskaféle látható – közölte a rendőrség a honlapján, és arra figyelmeztet, hogy senki ne próbálja befogni, sarokba szorítani az állatot.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta: az eddigi vizsgálatok alapján a felvétel valódi, és a szakemberek szerint fekete párduc lehet a videón.

A ragadozó kutya, macska, kecske méretű állatokkal táplálkozik, alapvetően rejtőzködő életmódot folytat – idéztek egy szakértőt –, az állat ugyanakkor kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt, fogságban és nagy terület bejárására képes.

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról, és arra kérnek mindenkit, hogy ők is értesítsék a térségben élő, többek között internetet nem használó hozzátartozóikat.

Egyes helyszíneken technikai eszközöket is telepítettek

– közölték.

A rendőrségre a videó közzététele óta több bejelentés is érkezett, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. A ragadozót nem találták meg, de valószínűleg az ő nyomait látták a helyszínen. Erről a rendőrség honlapján képeket is közöltek.

A rendőrség továbbra is kérik a kiskunhalasiakat és a város térségében élőket, hogy ha látták az állatot, jelentsék.

A nagymacskáról Fülöp Róbert, a város polgármestere posztolt szombaton a közösségi oldalán, közzétéve azt a felvételt, amelyen az állat látható egy építkezés közelében. A polgármester a közösségi oldalán azt írta, hogy a múlt szerdai felvétel a Szegedi út környékén készült, és "az ügyben a Szegedi Vadaspark munkatársai szakmai segítséget nyújtanak".

November végén egy szintén a macskafélék családjába tartozó szervált fogtak be a Bükkben. Az a trópusi állat, amely nagy valószínűséggel korábban házikedvenc volt, nem sokkal később a Fővárosi Állat- és Növénykert tájékoztatása szerint koronavírus-fertőzés miatt elpusztult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

A Sky News védelem- és biztonságpolitikai szerkesztője elemzésében arról ír, hogy az Egyesült Királyság tegnap tett, védelmi kiadások növeléséről szóló bejelentése egyáltalán nincs kőbe vésve a konzervatívok várható bukása miatt, ami bizonytalanságot szül a megkopott brit haderőben. Deborah Haynes azt is kiemeli, hogy a belengetett emelés, bár üdvözlendő, csupán a 2000-es évek végi szintre hozná fel a hadügyi keret GDP-hez mért arányát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×