eur:
393.86
usd:
368.46
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina fecskendőkben előkészítve a harmadik, emlékeztető adag oltásához a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet oltópontján augusztus 11-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Kétféle oltóanyag magyarországi gyártására érkezett javaslat

Megtartotta alakuló ülését az oltóanyaggyár-munkacsoport.

A testület azt hivatott eldönteni, hogy a Debrecenben létesülő gyárban milyen típusú, technológiájú oltóanyag készüljön koronavírus ellen.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a budapesti tanácskozás előtt elmondta, a hazai oltóanyaggyártás ötlete több mint egy évvel ezelőtt született meg. Emlékeztetett, azóta kormánydöntés született arról, hogy az építést felgyorsítják.

A miniszter az ülés után újságíróknak azt mondta, a megbeszélésen több szempontot is figyelembe vettek, és

a szakmai vélemények alapján elölt vírust tartalmazó és fehérje alapú oltóanyag gyártását javasolták.

A grémium munkájában a Magyar Tudományos Akadémia, az országos intézetek, a Debreceni Egyetem képviselői, valamint víruskutatók, a Nemzeti Népegészségügyi Központ virológusai, epidemiológusai és az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségpolitikai vezetői vesznek részt.

Budapest, 2021. december 15.
Az oltóanyaggyár-munkacsoport alakuló ülése az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2021. december 15-én. Szemben középen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, mellette Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár (b) és Balogh Andrea Johanna sajtófőnök. A testület azt hivatott eldönteni, hogy a Debrecenben létesülő gyárban milyen típusú, technológiájú oltóanyag készüljön koronavírus ellen.
MTI/Soós Lajos
Az oltóanyaggyár-munkacsoport alakuló ülése az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2021. december 15-én. Szemben középen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, mellette Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár (b) és Balogh Andrea Johanna sajtófőnök. MTI/Soós Lajos

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×