eur:
392.91
usd:
366.43
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Pintér Sándor belügyminiszter védőruhát mutat az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén a Parlament Széll Kálmán teremében 2020. február 7-én. Pintér Sándor hangoztatta, hogy Magyarország mindent megtesz a koronavírus elleni védekezésben, és az eddigi intézkedések hatékonynak bizonyultak. Jobbról Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (j3), Müller Cecília országos tisztifőorvos (j2) és Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója (j).
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Pintér Sándor: vizsgálják a PCR-tesztek ingyenessé tételét

A belügyminiszter Szabó Tímeának, a Párbeszéd parlamenti képviselőjének adott válaszából derült ki, hogy az operatív törzs folyamatosan vizsgálja a kérdést, mégpedig külföldi minták alapján.

„A rövid idő alatt eredményt adó gyorstesztek megjelenése visszaszorította a PCR-tesztek felhasználási mennyiségét, azok szavatossági ideje az ellátórendszer rendelésállományának lecsökkenése következtében lejárt, az Országos Kórházi Főigazgatóság elrendelte megsemmisítésüket” – ezt a választ írta Pintér Sándor belügyminiszter Szabó Tímeának a Népszava cikke szerint.

A Párbeszéd politikusa írásbeli kérdésében azt rótta fel, hogy a kabinet „felelőtlen járványkezelése miatt a korábban 5 milliárd forintért megvásárolt PCR teszteket meg kell semmisíteni. A kormány hibája miatt ezek a tesztek ugyanis lejártak.” Éppen emiatt többek közt arra a kérdésre várt választ, hogy lesz-e vizsgálat az ügyben, ki a felelős, miért nem használták fel ezeket a teszteket és tervezi-e a kormány, hogy ingyenessé teszi a PCR-teszteket.

Reakciójában a tárcavezető a betegbiztonság fontosságát hangoztatta, valamint azt, hogy az ellátás kárt nem szenvedett, emiatt nem tartja indokoltnak semmilyen vizsgálat lefolytatását. Pintér Sándor megjegyezte,

„a tesztelés ingyenessé tételének lehetőségét az operatív törzs a külföldi minták mentén folyamatosan vizsgálja”.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×