INFORÁDIÓ
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien

bkk

blaha lujza tér

budapest

Újabb részletek a Blaha Lujza tér környékének felújításáról

Újabb részletek a Blaha Lujza tér környékének felújításáról

Infostart

A Somogyi Béla utca átalakítása 220 millió forintba kerül.

Megújul és biztonságosabb lesz a VIII. kerületi Somogyi Béla utca, a korszerűsítés a Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódik, és előreláthatólag 2022-ben kezdődik meg - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése nyomán.

Mint írták, a terveknek megfelelően, folyamatosan és ütemezetten halad a Blaha Lujza tér korszerűsítése. A tér és a csomópont felszíni megújításával együtt - kapcsolódó fejlesztésként - újulhat meg a Somogyi Béla utca is. Biztonságosabbá teszik az iskola előtti útszakaszt, a parkolókat újraosztják, újabb fákat ültetnek, szélesebb járdákat alakítanak ki, megújítják a burkolatot és korszerűsítik a közvilágítást - sorolták. A felújítás után egyirányú lesz a forgalom a Stáhly utca felé.

A Somogyi Béla utca felújítása opcióként kapcsolódik a Blaha Lujza tér rekonstrukciójához, a munkák annak köszönhetően kezdődhetnek el, hogy a józsefvárosi önkormányzat biztosítja az ehhez szükséges forrást.

A fővárosi önkormányzat megbízásából a BKK bonyolítja le a felújítást, a felek erről szerdán kötöttek megállapodást. A felújítás megvalósítása - tartalékkerettel együtt - várhatóan bruttó 220 millió forintba kerül.

A Somogyi Béla utca átépítése opciós tételként szerepelt a Blaha Lujza tér tenderében, ez azt jelenti, hogy a forrás rendelkezésre állása esetén, városvezetőségi döntés után hívhatta le a BKK - olvasható a közleményben.

A BKK közölte: a terveket az érdeklődők lakossági fórum keretében ismerhetik majd meg. A kivitelezés várhatóan 2022-ben kezdődhet, és még abban az évben, a tér felújításával együtt befejeződhet.

A helyére került a Blaha Lujza tér egyik szimbolikus eleme, az 1960-as évek óta működő gombaszökőkút új fémszerkezete, közben pedig a szakemberek dolgoznak a többi szökőkút szerkezetén és vízgépészetén. A növénykazettákban elvégezték a talajcserét, csütörtökön pedig a legnagyobb növénykazettában elkezdődött a faültetés.

Nyitókép: BKK
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018