eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor: a következő tíz évben felléphetünk a fejlett országok közé

Ha folytatódik a polgári kereszténydemokrata kormányzás, akkor tíz év alatt újra hatalmas utat tehet meg Magyarország, és felléphet a fejlett országok közé - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke, a párt vasárnapi, tisztújító kongresszusán.

A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott. Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán tartott beszédében vasárnap.

Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével. A fiatalok januártól nem fizetnek személyi jövedelemadót, 200 ezer forint lesz a minimálbér és 260 ezer a garantált bérminimum - folytatta a miniszterelnök, majd hozzátette: hathavi fegyverpénzt kapnak a katonák és a rendőrök. Húsz százalékkal nő az ápolók, a szociális és a kulturális ágazatban dolgozók bére.

A családoknak visszafizetik a 2021-ben befizetett adót. Ilyen se volt még - hangsúlyozta a Fidesz elnöke.

A kormányfő hangsúlyozta: azt ajánlják Magyarországnak, hogy akarjon többet.

"Nem érhetjük be azzal, amit elértünk, mert még mindig vannak szegények. Még mindig nem születik elég gyermek. Még mindig nincs mindenkinek jó lakása. Még nem elég se a fizetés, se a nyugdíj. Egész egyszerűen többre van szükségünk. Miért érnénk hát be azzal, amink van?" - tette fel a kérdést.

Úgy folytatta: ha folytatjuk a polgári kereszténydemokrata kormányzást, tíz év alatt újra hatalmas utat tehetünk meg.

"Felléphetünk a fejlett országok közé. Felszámolhatjuk a szegénység maradékát is. Zöld, egészséges, természeti kincseit és szépségeit megőrző, egészségesebb és hosszabb ideig élő emberek országa lehetünk" - hangoztatta.

A Fidesz hű maradt önmagához és Magyarországhoz

A Fidesz fennállása óta hű maradt önmagához, hű Magyarországhoz és annak népéhez, hű a magyar emberekhez - mondta a párt vasárnapi budapesti kongresszusán Orbán Viktor, akit a Fidesz ismét elnökének választott.

A miniszterelnök-pártelnök rámutatott: a fides hűséget, hitet és bizalmat jelent, a Fidesz pedig hűséges párt. Az emberek pedig az elmúlt 33 évben a magyarok nagyobb számban szavaztak bizalmat neki, mint bármelyik másik pártnak Magyarország parlamentáris történetében - hangsúlyozta.

"Ez kötelez, és amíg bírom és bírjátok, csinálni is kell és csinálni is fogom" - hangsúlyozta.

Kossuth Lajos szavait idézve hozzátette: amíg ez a hűség kitart, Magyarországot a poklok kapui sem fogják megdönteni. Mi sikeresek vagyunk - mondta -, mert amit a Fidesz csinál, az a szenvedélye. "Mi a csúcsra törünk, és oda akarjuk feljuttatni Magyarországot is" - hangsúlyozta.

"Derűlátás, bizalom és mély hit kell"

Tizenhat évet ellenzékben, tizenhat évet kormányon csak rendíthetetlen derűlátással, bizalommal és mély hittel lehet végigcsinálni - fogalmazott a miniszterelnök Budapesten a Fidesz vasárnapi, 29., tisztújító kongresszusán.

Orbán Viktor azt mondta: háromféle hazaszeretet van: a szónokló, a búsuló és az alkotó.

A jó szónoklatot nagyra értékeljük, egy kis búsulásért "nem megyünk a szomszédba", de leginkább Klebelsberg Kunó unokái vagyunk, akik az alkotó hazaszeretetben, a produktív életben hisznek - jelentette ki a Fidesz politikai közösségét jellemezve.

A biztonság a legfontosabb kérdés

A járványok és népvándorlások korában Magyarországon is a biztonság a legfontosabb kérdés - mondta Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke a párt vasárnapi budapesti kongresszusán.

A miniszterelnök-pártelnök kifejtette: az a legfontosabb, hogy mit eddig elértünk, azt megvédjük, így a határokat a migránsoktól. Emellett az oltásellenesekkel szemben kell mozgósítani erőinket, mert az oltás életet ment, és aki ezt tagadja, aki lebeszéli vagy elbizonytalanítja az embereket, aki ideológiai alapon akar oltóanyagot beszerezni, az valójában a magyarok létérdekét veszélyezteti - magyarázta.

Hangsúlyozta: továbbá itt van még a nemzetközi hálózat élén Brüsszellel, amely a klímavédelem örve alatt brutális adókat akar kivetni az emberekre, az emberek anyagi biztonságát is kockára akarja tenni, mert a nagy nemzetközi klímaromboló multicégek helyett a családokkal akarja megfizettetni a klímavédelem költségeit.

"Brüsszelt teljesen meg kell újítani"

Brüsszelt teljesen meg kell újítani, mielőtt darabokra hullik - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz vasárnapi, budapesti kongresszusán.

A pártelnökké újraválasztott politikus úgy fogalmazott: az Európai Unió válságról válságra bukdácsol, "szivárványszínű árnyéka önmagának", és ha így megy tovább, elfogy, mint a holdvilág. Ezért támogatja a Fidesz a lengyel kezdeményezést az egész európai jobboldal újjászervezésére.

Szó sem volt arról, hogy lépésről lépésre elveszik a jogainkat - fogalmazott. Nem szabad passzívan elfogadni minden brüsszeli tervet - folytatta, hozzátéve: szuverének akarunk lenni, és nem akarunk integráció helyett európai egyesült államokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×