eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A MÁV első, saját gyártású, belföldi forgalomra szánt másodosztályú InterCity (IC+) kocsija a forgalomba állításának napján a Déli pályaudvaron 2020. február 13-án. Az utasok a Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity járaton utaztak először az új járművön.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Két napot adnak majd az oltásért a Mávnál és a Volánnál

Az oltási kötelezettséget nem rendelik el, ösztönzőket használnak.

A Máv-Volán vállalatcsoportnál az érdekegyeztető tanács ülésén, a szakszervezetekkel való egyeztetés után döntöttek arról, hogy az oltás kötelezővé tétele helyett egy ösztönzővel próbálják rávenni a dolgozókat a vakcina felvételére.

A vállalatcsoport ugyanis 2022-ben két nap pótszabadsággal jutalmazza azokat a dolgozókat, akik november 30-ig újonnan kérik a vakcinát és ezt igazolják a munkáltatói jogkört gyakorló felé. A MÁV és a Volán összesen mintegy 55 ezer dolgozójának mintegy 50-60 százaléka van jelenleg beoltva - mondta megkeresésünkre Biber Anett, a vállalatcsoport szóvivője.

Most lényegében meghosszabbította a cég az korábbi határidőt, amely ugyanilyen kedvezményt biztosított azoknak, akik beoltják magukat.

A cégvezetés és a szakszervezetek közötti megállapodás ugyanakkor azt is tartalmazza, hogy ha a járványhelyzet tovább romlik, újratárgyalják a kérdést – jegyezte meg a témával kapcsolatban a Népszava, amely információ szerint

a jegyvizsgálók és a buszsofőrök körében a legalacsonyabb az átoltottság,

pedig ők találkoznak a legközvetlenebbül az utasokkal.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×