INFORÁDIÓ
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám

a nap hírei

adó

kiva

orbán viktor

Előkészítik a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját második adag oltásához a Napfény Otthon Kiemelten Közhasznú Alapítvány VIII. kerületi idősek otthonában 2020. február 6-án.

Jövőre a kisvállalati adó egyszázalékos csökkentését vállalja a kormány - a nap hírei

Infostart

A 7 ezerhez közelít az újabb koronavírus-fertőzöttek száma, 83 beteg halt meg. Elkészültek a budai fonódó villamos új szakaszának kiviteli tervei.

Jövőre a kiva egyszázalékos csökkentését vállalja a kormány - erősítette meg a Kossuth Rádióban a miniszterelnök. Orbán Viktor elmondta, hogy a bérmegállapodás értelmében a munkaadók elfogadták a 20 százalékos minimálbéremelést, cserébe a kormány csökkenti a munkát terhelő adókat. 10 százalékra mérséklődik a kisvállalkozói adó, 2,5 százalékkal a szociális hozzájárulás, és megszűnik a 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulás. A miniszterelnök ismét felhívta a figyelmet arra, hogy csak az oltás véd meg a koronavírus fertőzéstől a korlátozó intézkedések csak lassítják a járvány terjedését. Szólt arról is, hogy ha tovább gyorsul a vírus terjedése, akkor újabb védelmi intézkedéseket vezet be a kormány.

Az elmúlt 24 órában 83 beteg halt meg és 6.804 új koronavírus-fertőzést igazoltak Magyarországon. 3.629 embert ápolnak kórházban, közülük 366-an vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma meghaladja az 56 ezret. A járvány kezdete óta már több mint 892 ezren kapták el a fertőzést. Az elhunytak száma 31184-re emelkedett.

Kötelezővé nem teszi az oltást, de annak felvételére biztatja a dolgozókat a MÁV-Volán csoport. A cég az érdekképviseletekkel tartott egyeztetés után közölte ezt. A vállalatcsoport két nap pótszabadságot ad azoknak, akik vállalják a koronavírus elleni védőoltás felvételét.

A magyar egészségipar ma már képes arra, hogy az ország ellátásához szükséges termékeket megfelelő mennyiségben és magas minőségben előállítsa – jelentette ki a pénzügyminiszter. Varga Mihály Hatvanban két egészségipari beruházás átadásán azt hangsúlyozta, hogy a magyar emberek egészsége nem függhet a külföldi piacoktól. Hozzátette: az Egészségipari Támogatási Programban megvalósult fejlesztések exportképességet is jelentenek.

Az egészségügyi dolgozók oktatását segítő felszereléseket kapott a Szent Margit Kórház. Az úgynevezett skill-laborok fejlesztését 11 kórházban és 3 vidéki egyetemen indították el. Ezekben az új módszereket életszerű körülmények között sajátíthatják el az orvostanhallgatók, a diákok, a nővérek, a rezidensek és a szakorvosok is.

A teherfuvarozás versenyképességének erősítésére több mint 26 milliárd forintot fordítanak a következő öt évben - mondta az Innovációs Minisztérium stratégiai államtitkára. Schanda Tamás közölte: a kormány döntése értelmében még idén várhatóan 1 milliárd forintot, 2022-2025 között pedig évi 6,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosítanak az úgynevezett egyeskocsi-forgalomra.

Az online kereskedelemben újabb értékesítési csúcsra számít idén a kereskedelempolitikai államtitkár. Cseresnyés Péter hangsúlyozta, hogy a webshopok forgalma a legutóbbi tizenegy hónapból hétben haladta meg a korábban soha el nem ért 100 milliárd forintot. Úgy értékelte, hogy nem lenne nagy meglepetés, ha még idén megdőlne a mintegy 140 milliárd forintos havi csúcs is.

Elkészültek a budai fonódó villamos új szakaszának kiviteli tervei – közölte a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. Fürjes Balázs Facebook-oldalán azt írta, hogy a Szent Gellért tértől a Budafoki út-Dombóvári úti csomópontig tartó pálya hosszának több mint fele fűvel borított lesz, hét új megálló létesül, a Műegyetem rapkarton és a Pázmány Péter sétányon pedig egy, a gyalogosoktól elkülönülő, önálló kerékpárutat építenek.

Feljelentést tett a főpolgármester, hogy kiderüljön: keltette-e valaki alaptalanul azt a látszatot, hogy árulhatja a Városházát. Karácsony Gergely megerősítette: nem született olyan döntést, hogy eladnák az épületet, így megbízást sem adtak ilyesmire. Az Index írt eladási szándékról, majd egy dokumentumot is közzétett, amely a portál szerint azt igazolja, hogy egy ingatlanközvetítő cég megbízást kapott az értékesítésre.

Idén hat alkotót választottak a nemzet művészének. A legrangosabb magyarországi művészeti elismerésnek számító díjat, a tavalyi és az idei év kitüntetettjei, együtt vették át a Pesti Vigadóban. A Nemzet Művésze díj Bizottság 2021-ben Aknay János festőművésznek, András Ferenc filmrendezőnek, Maurer Dóra grafikus-festőművésznek, Reviczky Gábor színművésznek, Sapszon Ferenc karnagynak, zeneszerzőnek és Zádori Mária énekművésznek ítélte oda az elismerést.

Romániában nagykoalíció körvonalazódik az RMDSZ részvételével. A Romániában két éve kormányon lévő Nemzeti Liberális Párt hétfőre hívta össze országos tanácsát, hogy eldöntse: kivel alakít kormánytöbbséget. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség bevonásának szándékát mindkét nagy párt vezetője megerősítette ma egy gazdasági fórumon.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018