eur:
392.73
usd:
366.36
bux:
66855.56
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook/Demokratikus Koalíció

Az NNI megszüntette az e-jegyrendszer miatt indított nyomozást

A Nemzeti Nyomozó Iroda arról tájékoztatta a Demokratikus Koalíciót (DK) és a Liberálisokat, hogy bűncselekmény hiányában megszüntette e-jegyrendszer ügyében indított nyomozást és lezárta az ügyet - jelentették be a két párt politikusai.

Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője úgy fogalmazott: még 2019 őszén tették meg a feljelentésüket, mert Budapest "fideszes városvezetése kilenc milliárd forintot herdált el". A Tarlós István volt főpolgármester által vezetett fővárosi önkormányzat és a Vitézy Dávid által irányított Budapesti Közlekedési Központ (BKK) "közös pénzégetése nyomán" egy vállalkozó úgy jutott hozzá ezekhez a közpénzmilliárdokhoz, hogy Budapestnek soha nem volt működő e-jegyrendszere - tette hozzá.

Gy. Németh Erzsébet, a DK főpolgármester-helyettese arról beszélt, hogy egy demokratikusan működő országban, ahol független az igazságszolgáltatás, ennek az ügynek a legenyhébb esetben is hűtlen kezelésnek kellene lennie. Szavai szerint ha bekövetkezik a kormányváltás, akkor Polt Péter legfőbb ügyésznek "bíróság előtt kell majd felelnie az eltussolt fideszes korrupciós ügyekért, ahogy természetesen Tarlós István és Vitézy Dávid sem alhat nyugodtan".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×