eur:
393.47
usd:
368.67
bux:
65765.96
2024. április 23. kedd Béla
A közvetlen repülőtéri buszjárat Budapest belvárosában 2017. június 27-én. A Liszt Ferenc-repülőtér és a Deák Ferenc tér között július 8-ától közlekedik a 100E jelzésű járat.
Nyitókép: Illyés Tibor

Járatbővítést jelentett be a BKK

Sűrűbben és hosszabb üzemidőben jár október 25-től, hétfőtől a 100E reptéri gyorsjárat. A Budapest belvárosa és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között kényelmes és közvetlen összeköttetést biztosító járat a reptérről egészen 1.05-ig indul, és az autóbuszok - forgalmasabb napokon - 20 helyett 15 percenként követik egymást az esetleges zsúfoltság elkerülése érdekében. A 100E reptéri járat továbbra is egyedi díjszabás szerint vehető igénybe, egy jegy 900 forintba kerül.

Tovább nőtt az elmúlt időszakban a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről induló, illetve az oda érkező légijáratok száma, ezzel egyidejűleg pedig a reptér utasforgalma is megemelkedett. Sokan választják a közösségi közlekedést a reptér megközelítésére vagy a városba való bejutáshoz. A BKK - elemezve a forgalmat - az ügyfelek kényelme érdekében október 25-től, hétfőtől tovább sűríti a menetrendet: a legforgalmasabb hétfői, pénteki és vasárnapi napokon 9 és 18 óra között 20 perc helyett 15 percenként indulnak a reptéri autóbuszok a 100E vonalon. Amennyiben esetenként a forgalom nagysága megkívánja, a BKK további járműveket tud beállítani a vonalra. Annak érdekében, hogy az utolsó leszálló repülőjáratokról - azok késése esetén - is elérhető legyen a belvárosi gyorsjárat, minden nap egészen 1.05-ig indulnak a 100E autóbuszok a reptérről.

A járat 30–40 perc alatt teszi meg az utat a belváros és a reptér között. A buszok a reptér felé csak a Kálvin térnél állnak meg (az éjszakai járatokról való átszállást megkönnyítve 3.32-kor, 4.02-kor és 4.32-kor az Astoriánál is megállnak a buszok), míg a Deák Ferenc tér felé tartó buszokról a Kálvin tér mellett az Astoriánál is le lehet szállni.

A 100E busz továbbra is egyedi díjszabás szerint közlekedik, az egy útra szóló jegy 900 forintba kerül. A reptéri gyorsjáratra érvényes jegy kényelmesen és érintésmentesen, akár mobiltelefonról is megvásárolható a Közlekedési mobiljegy alkalmazásból. A fővárosban használható mobiljegyekről a bkk.hu/mobiljegy oldalon lehet tájékozódni.

Minden további információ a 100E repülőtéri járattal kapcsolatban megtalálható a BKK oldalán. A járat részletes menetrendje itt található.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×