eur:
392.89
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent János Kórházban 2020. december 9-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Keddi járványadatok: 294 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 16 beteg

Nyolcezer fölött az ismert aktív koronavírus-fertőzöttek száma. Nőtt a kórházban kezeltek száma is.

A keddi hivatalos adatközlés szerint az utóbbi 24 órában 294 új koronavírus-fertőzött került be a nyilvántartásba, és elhunyt 16 többségében idős, krónikus beteg. Az aktív fertőzöttek száma 8041 főre emelkedett, létszámuk 132-vel nőtt egy nap alatt.

Kórházban 585 koronavírusos beteget ápolnak (25 fős növekedés egy nap alatt), közülük 86-an vannak lélegeztetőgépen (eggyel kevesebben a hétvégi összesítésben szereplőnél).

A járvány kezdete óta összesen:

  • 825 170 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
  • az elhunytak száma 30 246 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma 786 883 főre nőtt.

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért továbbra is az oltás felvételére kérik őket, erre regisztráció és időpontfoglalás után van lehetőség. (Utóbbi rendelkezésre áll a harmadik oltások felvételére is, a szerek közti választás előtt érdemes konzultálni a háziorvossal.) Emlékeztetnek: a beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

A beoltottak száma 5 897 432, közülük 5 661 324 fő már a második oltását is megkapta, 816 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Hatósági házi karanténban 5715-en vannak, a mintavételek száma 6 988 310-re nőtt.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Egyhetes csúcsára ért a forint

Egyhetes csúcsára ért a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×