eur:
394.95
usd:
364.06
bux:
65592.02
2024. március 19. kedd Bánk, József
Varga Judit igazságügyi miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatására érkezik az Országgyűlés európai ügyek bizottságának és igazságügyi bizottságának együttes ülésére az Országház Nagy Imre termében 2019. július 4-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Varga Judit angolul is hírét viszi az őszödi "jubileumnak"

Az igazságügyi miniszter szerint 2006-ban valahogy nem volt Sargentini-jelentés, jogállamisági félelmek...

Tizenöt éve ezen a napon derült ki ország-világ számára, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és szövetségesei hazudtak "reggel, éjjel meg este", hogy kormányzás helyett félrevezettek mindenkit, hogy a csőd szélére vezették Magyarországot - közölte az igazságügyi miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Varga Judit angol nyelven is közölt bejegyzésében azt írta: "az ellenzéki térfelet jelenleg is irányító" Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd kiszivárgása után, lemondás helyett

"a rendszerváltoztatást követő legmélyebb jogállamisági és erkölcsi válságba

lökte hazánkat: rendőri túlkapások, minden jogi alap nélkül elrendelt előzetes letartóztatások tömkelege, gumilövedékkel megvakított emberek, összevert fiatalok és idősek, azonosítószám nélküli rendőrök, lovasroham békés tüntetők ellen, hónapokig műveleti területté nyilvánított és kordonokkal körülzárt Kossuth tér, véresre vert országgyűlési képviselő".

Európa és Brüsszel ekkor mélyen hallgatott - emelte ki, hozzátéve:

nem volt akkor se Sargentini-jelentés, se 7-es cikkely szerinti eljárás,

nem aggódott a magyar demokrácia és jogállamiság helyzete miatt sem az Európai Bizottság, sem az Európai Parlament, "sem a ma minden nap világvégét vizionáló jól ismert civil szervezetek".

A miniszter szerint Gyurcsány Ferenc és csapata nem bánt meg semmit, nem kért bocsánatot senkitől, és ha lehetőséget kapna, az ellenzék valódi irányítójaként ugyanott folytatná, ahol abbahagyta, Brüsszel asszisztálása mellett.

Itt elolvashatja vagy meg is hallgathatja Gyurcsány Ferenc 2006. május 26-án elhangzott őszödi beszédét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×