eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Héttel kevesebben indulnak az előválasztáson

Végleges az ellenzéki indulók listája.

A 106 országos egyéni választókörzetben összesen 258 jelölt indul az előválasztáson – közölte a véglegesített adatokat a Népszava megkeresésére az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB).

Korábban összesen 265-en jelezték, hogy indulnak, de öten visszaléptek, ketten pedig nem adták le az egyéni képviselőjelöltté váláshoz szükséges minimum 400 támogató aláírást.

Szabó Gábor, a Jobbik Országos Választmányának elnöke, az OEVB soros elnöke a lapnak elmondta: az visszalépések után az érintett hét választókörzetben is legalább ketten indulnak majd

Az a hét elején derült ki, hogy a hét kormányfőjelölt-jelölt közül Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Fekete-Győr András (Momentum) adott le legalább húszezer aláírást, amiket már hitelesített az OEVB.

A Le az Adók 75%-ával Párt színeiben bejelentkező Ecsényi Áron korábban visszalépett, Pálinkás Józsefnek pedig nem sikerült összegyűjtenie a szükséges számú aláírást, az Új Világ Néppárt elnöke Márki-Zay Pétert támogatja majd.

A választás első fordulója szeptember 18.-án kezdődik és egy hétig tart majd, a második fordulóra október 4.-10. között kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×