INFORÁDIÓ
2021. december 5. vasárnap
Vilma

egészségügy

ügyeleti díj

orvos

okfő

takács péter

Health worker holding patients hand

Kiderült, hogyan oldják meg az orvosok ügyeleti díjazását

Infostart

Nem az új bértábla szerint határozzák majd meg a juttatást.

Az orvosi ügyeleti díjrendszer átalakításáról beszélt Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese a XV. IME Országos Egészség-gazdaságtani Továbbképzés és Konferencián – írja a 24.hu.

Az ügyeletben az elvégzett munka mennyiségéhez kell igazítani a díjtételt. Ennek alapján a díjakat úgy kell megállapítani, hogy elsősorban a fiatal szakorvosokat hozzák helyzetbe – mondta Takács Péter, aki bejelentette: szakítanak a bértábla szerinti ügyeleti óradíjakkal, és egy kvázi fix szakorvosi óradíjat állapítanak meg. Ezt az óradíjat szorozzák fel úgy, hogy a magasabban terhelt szakmákban és kórházakban dolgozó, nagy terhelés alatt álló orvosok munkáját tudják dotálni.

A márciusban életbe lépett jogállási törvény jelentős ügyeletidíj-csökkenést okozott sok orvosnál, és a Magyar Orvosi Kamara is a szabályozás korrigálását kérte, mert a túlmunkában töltött idő díjazása kevesebb lett, mint a normál munkaidőben töltötté, és semmilyen arányosságot nem tartalmaz a feladatellátás nehézségével, felelősségével vagy az ügyeleti terheléssel.

Nyitókép: seb_ra/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018