eur:
394.78
usd:
371.57
bux:
66453.38
2024. április 16. kedd Csongor
Budapest, 2021. augusztus 25. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 5-i nyitó szentmiséjének helyszínét építik a munkások a millenniumi emlékműnél a Hősök terén. Az Eucharisztikus világkongresszus, (Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus), melynek most Budapest a házigazdája, a római katolikus egyház időről-időre megrendezett, világméretű eseménysorozata, aminek célja az Oltáriszentség megismerésének és tiszteletének elmélyítése. Szervezője a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottsága. A szeptember 12-i záró szentmisén, a statio orbison, a városért és a világért bemutatott mise a rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye, melyen személyesen  Ferenc pápa is részt vesz. MTVA/Bizományosi: Balaton József
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Eucharisztikus Kongresszus - Már mostantól korlátozzák a közlekedést

A Hősök tere környékén már nagyban folynak az előkészületek.

Változott a közlekedés az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítő munkálatai miatt, már hétfő 20 órától lezárták a Hősök terét és a Kós Károly sétányt szeptember 13-án 18 óráig - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-t.

A közlemény szerint ebben az időszakban szintén korlátozzák a forgalmat a Hősök tere és a Gundel Károly út között az Állatkerti körút egy szakaszán.

Kedden 6 órától szeptember 15-én 18 óráig lezárják az Olof Palme sétányt a Hősök tere és a Zichy Mihály út között.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatos további közlekedési változásokról és lezárásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad - írták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×