eur:
394.06
usd:
368.57
bux:
66343.29
2024. április 25. csütörtök Márk
Koronavírussal fertőzött beteget látnak el az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének munkatársai a főváros XVII. kerületében 2021. március 19-én. Az életmentésre tervezett mobil intenzív egység (Mobile Intensive Care Unit, MICU) tizenkét éve teljesít szolgálatot az ország egész területén, a mentésben és a betegszállításban egyaránt részt vesz. A mentőautó felszereltsége akár komolyabb beavatkozások elvégzését is lehetővé teszi. A koronavírus-járvány idején az egység feladatai közé tartozik a súlyos, lélegeztetett betegek szállítása, a betegellátás és tesztelés.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Napi adatok: 110 új fertőzött, elhunyt egy beteg

A negyedik hullám küszöbén 4834 aktív fertőzöttről tudni.

110 új fertőzöttet igazoltak - egy héttel ezelőtt ugyanilyenkor 82-t -, ezzel a járvány kezdete óta összesen 812 337 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - tudósít a koronavírus portál.

Elhunyt egy beteg (egy hete hétfőn kettő), így az elhunytak száma 30 058 főre emelkedett.

A gyógyultak száma jelenleg 777 445 fő (egy hét alatt számuk ötezerrel növekedett), az aktív fertőzöttek száma pedig 4834 főre csökkent, mintegy felére egy hét alatt.

119 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (38-cal többet, mint egy hete), közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen, kettővel többen, mint múlt hétfőn.

A beoltottak száma 5 754 566 fő (egy hét alatt 50 ezer emberrel több), közülük 5 507 371 fő már a második oltását is megkapta, ez a tábor 4 ezer fővel gyarapodott.

304 ezren már a harmadik oltást is felvették.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×