eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Sárhegyi Zoltán, az Északerdő Zrt. Felügyelőbizottságának elnöke beszédet mond, mellette Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára (b2) és Juhász Ferenc pasztronális helynök (b3) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából állított emlékkereszt avatásán és megszentelésén Lillafüreden, a Szinva-forrásnál 2021. augusztus 24-én. A katolikusok nemzetközi találkozóját 2021. szeptember 5-12. között rendezik Budapesten, amelyen Ferenc pápa is részt vesz a szeptember 12-i záró szentmisén.
Nyitókép: Sárhegyi Zoltán, az Északerdő Zrt. Felügyelőbizottságának elnöke beszédet mond, mellette Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára (b2) és Juhász Ferenc pasztronális helynök (b3) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából állított emlékkereszt avatásán és megszentelésén Lillafüreden, a Szinva-forrásnál 2021. augusztus 24-én. MTI/Vajda János

Eucharisztikus emlékkeresztet avattak a Szinva-forrás mellett

Minden állami erdőgazdaság területén egy, összesen huszonegy erdei kereszt felállításával járul hozzá az 52. Eucharisztikus Világkongresszus célkitűzéseinek megvalósításához az Agrárminisztérium (AM) és a Miniszterelnökség - ismertette az AM közigazgatási államtitkára a Lillafüred fölötti Szinva-forrásnál felállított emlékkereszt avatásán kedden, a tárca közleménye szerint.

Szinay Attila azt mondta, hogy miként az eucharisztia az egyház életének forrását jelenti, a Szinva-forrás a miskolci embereknek az élethez fontos vizet adja. Innen ered a Szinva-patak, amely végigfolyik Lillafüreden, és belőle lesz a híres vízesés is. Hangsúlyozta, nem kerülhetett volna megfelelőbb helyre ez a négy méter magas, tölgyfából készült kereszt, rajta az 52. Eucharisztikus Világkongresszus mottójával: "minden forrásom belőled fakad". Hozzátette: a feszület szimbolizálja az életünket, emlékeztet keresztény gyökereinkre, magyarságunkra és összetartozásunkra.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a keresztet állító Északerdő Zrt. több mint százezer hektár állami tulajdonú erdőterületet kezel Borsod-Abaúj-Zemplénben, a Bükk, a Zempléni-hegység és az Aggteleki-karsztvidék jelentős része az illetékességi területéhez tartozik. Magyarországon az erdőgazdaságok számos történelmi, vallási emlékhelyet gondoznak és tartanak fenn - jelezte -, ezek sorában kiemelkedő helyet foglal el mostantól ez az emlékkereszt, amely reményei szerint zarándokhellyé válhat.

Az emlékkeresztet Juhász Ferenc pasztorális helynök áldotta meg.

Miskolc, 2021. augusztus 24.
Juhász Ferenc pasztronális helynök megszenteli az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából állított emlékkeresztet avatásán Lillafüreden, a Szinva-forrásnál 2021. augusztus 24-én. A katolikusok nemzetközi találkozóját 2021. szeptember 5-12. között rendezik Budapesten, amelyen Ferenc pápa is részt vesz a szeptember 12-i záró szentmisén.
MTI/Vajda János
Juhász Ferenc pasztronális helynök megszenteli az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából állított emlékkeresztet. augusztus 24-én. MTI/Vajda János

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×