INFORÁDIÓ
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita

menczer tamás

budakeszi

magyar érdek

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 7-én.

Menczer Tamás: ma is az a helyes, ha a magyar érdeket képviseljük

Infostart / MTI

Ma is az a helyes, ha a magyar érdeket képviseljük és azt nézzük meg, hogy mi a magyar emberek érdeke - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton a Pest megyei Budakeszin.

Menczer Tamás a 26. családi nap fesztiválon arról beszélt, számára Szent István király cselekedetei azt tanítják, hogy az államalapító király először is felismerte a felelősségét, majd azt, hogy mi a magyar érdek, majd ennek megfelelően cselekedett, hogy a rábízottakat, a közösségét megőrizze, egyben tartsa.

Hozzátette, őseink megvédték, megőrizték az országot és átadták a mai generációknak, akiknek viszont az a feladatuk, hogy gyarapítva, megőrizve továbbadják.

"Akkor járunk el helyesen, ha a mai kor kihívásaiban is a magyar érdeket vizsgáljuk meg és követjük" - hangoztatta az államtitkár.

Menczer Tamás rámutatott: az olyan kihívásokkal terhelt időkben, mint amilyeneket most élünk, a legfontosabb a közösségek megerősítése és legfőképpen a legkisebb közösségeké, a családoké. Hozzátette, mindennél fontosabb, hogy a vágyott gyermekek meg tudjanak születni. Ez magyar érdek! - jelentette ki.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy magyar érdek ma a keresztény kultúra megőrzése, és az is, hogy egy ország kormánya egy világjárvány idején vakcinákat tudjon szerezni országa lakosainak, de emellett ugyanilyen fontos magyar érdek a határvédelem, a biztonság megvédése.

Hozzátette, hogy magyar érdek továbbá az idősek megbecsülése. "Aki nem becsüli az időseit, az nem fogja becsülni a következő generációt sem" - fogalmazott Menczer Tamás.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018