eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: bud.hu

Nyolcadszor is a régió legjobbja a ferihegyi repülőtér

A „Kelet-Európa legjobb repülőtere” kategória elismerését immár sorozatban nyolcadik alkalommal nyerte el a Budapest Airport által üzemeltetett Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér.

A díj odaítéléséről a korábbi évekhez hasonlóan most is maguk az utasok döntöttek, így elismerve a budapesti repülőtéri közösség munkáját. A World Airport Awards a légi közlekedési iparág egyik legrangosabb díjátadója.

Edward Plaisted, a Skytrax vezérigazgatója elmondta: „Mivel a világ számos repülőterén 70-80%-kal csökkent az utasok száma a felmérés időszakában, mérlegeltük, hogy ezeket a körülményeket a 2021-ben átadott díjaknak is tükröznie kellene. Bár sok ügyfél úgy szavazott kedvenc repülőterére, hogy nem járt ott az elmúlt évben, a felmérés során nagyon sokan adták le voksukat azon repülőterek mellett, ahol a koronavírus-járvány során megfordultak.”

Chris Dinsdale, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Óriási megtiszteltetés, hogy sorozatban nyolcadszor a budapesti repülőtér lett az utasok szavazatai alapján Kelet-Európa legjobb repülőtere. Különösen annak fényében, hogy az elmúlt 18 hónap a légi közlekedési ipar eddigi legnagyobb kihívást jelentő időszaka volt, amely extra teljesítményt kívánt mindenkitől. Ezért az idei díj különösen fontos számunkra, hiszen nem csupán a repülőtér általános teljesítményét, hanem a járványhelyzetre adott válaszainkat is elismeréssel illették az utasok.”

A 2021-es évben a világ legjobb repülőterének a katari Doha Hamad nemzetközi repülőterét választották. Az isztambuli repülőteret szavazták meg a világ legfejlettebbjének, a szingapúri Changi repülőtéren dolgozik az utasok szerint a világ legjobb repülőtéri személyzete. A világ második legjobb repülőtere lett a tokiói Haneda repülőtér, amely egyben a világ legtisztább repülőtere is. A kínai Guangzhou Baiyun repülőtér a világ legjobb repülőtere a 35-45 milliós utasforgalmú kategóriában.

A legjobb nyugat-európai repülőtér a londoni Heathrow lett.

Itt átnézhető a teljes díjazotti lista - köztük azok is, amelyek Covid-19 kiválósági elismerést kaptak.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×