eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: PoliceHungary/YouTube

Feljelentették a TEK-et egy pszichés beteg elleni akció után

G. Krisztián paranoid skizofréniával küzd. Júniusban fegyvernek látszó tárggyal hadonászott, ezért kihívták rá a rendőröket. Bár csak gumilövedéket használtak ellene, elfogása után életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A 444.hu beszámolója szerint a 42 éves férfi júniusban, egy rossz epizódjában egy budakeszi szépségszalon fodrászához közelített egy légpuskával a kezében. A rémült fodrász értesítette a rendőrséget, a férfit végül a hatodik kerületi lakásában állították elő, és szállítottak Budaörsre kihallgatásra. Amikor szülei értesültek a történtekről, kérték, hogy fiúkat szállítsák át az Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, mert azzal tennék vele a legjobbat. Egyben közölték azt is, hogy régóta pszichés betegséggel küzd.

A hatóság emberei végül nem szállították sehová, hanem hazaengedték. Két nappal később egy szomszédja azzal riasztotta a rendőrséget, hogy fegyverrel hadonászik, és fenyegetően lép fel vele szemben. Azt nem tudták, pontosan milyen fegyver van nála. A rendőrség értesítette a Terrorelhárítási Központot, akik nagy erővel vonultak ki a hatodik kerületi társasházhoz. Hogy ezután pontosan mi történt, egyelőre nem teljesen világos, de G. Krisztián családja szerint jogsértések sora következett – írja a lap.

A helyszínen készült videó vágott verziójának egy pillanatképe szerint a férfi egy ponton kezében fegyvernek látszó tárggyal lépett ki a lakásból, és azt a hatóság embereire fogta. A TEK-esek ezután célzott lövéseket adtak le rá a függőfolyosóról.

Nem éles lőszert használtak, hanem az ilyen esetekre kitalált gumi- és babzsáklövedéket.

A 444.hu szerint a TEK munkatársai úgy vonultak a helyszínre, hogy tudták, hogy pszichés beteghez mennek, mégsem volt a helyszínen szakember, csak két túsztárgyaló. Az elfogás részletei nem ismertek, mert a videót, melyből a police.hu oldalán is csak rövid részleteket és képeket közöltek, egyelőre még a férfi ügyvédjének sem adták át.

Mindenesetre az elfogás során G. Krisztián életveszélyes sérüléseket szenvedett, feje tetején egy lyuk keletkezett, a jobb halántéka, a járomcsontja, illetve a tüdeje is sérült, az állkapcsát össze kellett drótozni. Egy hónapig kómában tartották, kétszer kellett újraéleszteni. A TEK jelentése szerint a lakásban már nem lőttek a férfira, így a kérdés az, hogyan szerezhetett ennyire súlyos sebesüléseket – olvasható.

G. Krisztián ügyében családja és ügyvédje

feljelentést és panaszt tett, úgy vélik, a férfi jogsértések sorozatát szenvedte el.

A jogi képviselő azt mondta, ha a videofelvételt láthatnák végre, tisztázni lehetne, hogy a több méteres távolságból kilőtt gumilövedék valóban tud-e olyan sérülést okozni, ami szilánkosra törte Krisztián arcát.

A férfi ellen fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indult büntetőeljárás. Az ügyvéd feljelentése nyomán különeljárás indult hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás gyanújával.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×