eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: BKK

Egy napra zöld utat kaptak az autósok a pesti alsó rakparton

A szokásostól eltérően most szombaton nem, csak vasárnap hajnali 6 órától este 23 óráig lesz lehetőség sétálni vagy kerékpározni a Duna partján a Kossuth Lajos tér és a Közraktár utca között.

Erre a rakpartszakaszra ebben az időpontban nem lehet autóval behajtani - közölte a BKK. Ugyan a cég közleményében nem említi, de ez nagy segítséget jelenthet az autósoknak a szombat délutáni Budapest Pride és a késő délutáni futóverseny lezárásai idején.

Az Id. Antall József rakpart fejlesztése miatt az Eötvös tértől a Margit hídig lezárták a teljes útszakaszt a közúti forgalom elől. Az ideiglenes forgalmi rend azonban lehetővé teszi, hogy vasárnap az arra járók északi irányban a Kossuth Lajos térig haladhassanak.

Az utolsó akadálymentes be- és kijárat a Garibaldi utcai felhajtó lesz. A kerékpárral vagy rollerrel közlekedőknek, illetve a babakocsival sétálóknak ezt a felhajtót érdemes igénybe venniük.

A rakpart a Kossuth Lajos tér és a Margit híd között a felújítási munkálatok miatt továbbra is zárva tart.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×