eur:
393.75
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: unsplash.com

Ne feledkezz meg a szemöldökápolásról nyáron sem (x)

A szemöldök az év minden szakaszában különös gondoskodást igényel, és nem számít, hogy egy mester munkája (microblading, tetoválás, festés) alkotta, vagy természetes sűrűséggel büszkélkedhetsz.

A sminkre összpontosítva gyakran megfeledkezünk az ápolás egyszerű szabályairól, és azon csodálkozunk, hogy a szemöldök miért vékonyodott el, vagy vesztette el természetes fényét. Ezért néhány szemöldökápolási tippet ajánlunk, amelyek egyébként nem csak a meleg időben jönnek majd jól.

SPF védelem a szemöldökre is

Nyáron a közvetlen napsugaraknak való kitettség kiégést, szárazságot, sőt hajhullást is okozhat. Ezért nem szabad megfeledkezni a védelemről sem a tengerparton, sem a városban, ezt a szemöldökre is alkalmazni kell.

Tápláló olajmaszk

A nagy melegben a szálak különösen ki vannak téve a környezeti tényezők hatásainak, így táplálékra van szükségük. Feltétlenül használj tápláló olajat hetente egyszer, kétszer: ez lehet amarant, argán, mandula, esetleg kókusz. Kefe segítségével vidd fel a szemöldökre, és hagyd fent éjszakára a legelőnyösebb hatás elérése érdekében. Az usma magolaj különösen gazdag szerves zsírsavakban. Nemcsak helyreállítja és gyógyítja a szálakat, hanem elősegíti azok növekedését is. Ha minőségi termékeket keresel a szemöldök szépségéhez a https://makeup.hu/categorys/198033/ linkre kattintva minden szükséges kozmetikumot megtalálsz.

Ne vágd le a szemöldököd

Bármilyen furcsán is hangzik, sok lány inkább kivágja a benőtt területeket, ezzel csökkentve a haj hosszát és vastagságát. Ez természetellenesnek, furcsának tűnik, és károsítja a szálak szerkezetét. A forma kialakításához és sűrűségének korrekciójához csipeszt vagy viaszt kell alkalmazni. A lényeg, hogy ne vigyük túlzásba.

A korrekcióhoz válassz szakembert

Ha úgy döntöttél, otthon végzed el a korrekciót és a festést, készülj fel gondosan. Ha rosszul választod meg a festéket, vagy helytelenül alkalmazod – erősen megégetheti a szemöldököd. Maradjon otthoni eljárásként a korrekció, a nehezebb feladatokat pedig bízd a szakemberekre.

Használj olyan kozmetikumokat, amelyek értékes olajokkal és tápanyagokkal vannak dúsítva, hisz ezek hidratáló és regeneráló tulajdonságokkal rendelkeznek. Lefekvés előtt feltétlenül mosd le a sminked tisztító habbal vagy tejjel, és hetente egyszer/kétszer alkalmazz olajat vagy feszesítő szérumot. Ezeket az egyszerű tanácsokat követve szemöldököd mindig szép és egészséges lesz.

(x)

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×