eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Magyar Közút/Instagram

Őrületes forróságban aszfaltoznak a Közút emberei – hőkamerás videó

Ismét a magasba emelkedett a társaság drónja.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a Magyar Közút nemrégiben már készített hőkamerás drónfelvételeket arról, hogy hőségriadó idején hány fokos az M7-es autópálya burkolata. A szerdai napon pedig egy aszfaltozási munkánál is megmérték, hogy milyen körülmények között kell dolgoznia a szakembereiknek.

A társaság közleménye szerint a szerdai napon a Pest megyei Kakucs településen végeztek aszfaltozási munkákat, és az erről készült felévelek és mérések alapján: míg a külső, fás környezetben alig több mint 36 fog volt, addig az aszfaltozás mellett már 50 Celsius felett volt a burkolat hőmérséklete. Az aszfalt terítésekor pedig már közel 140 fokot mértek.

A Magyar Közút közleményében arra is kitért: hogy az elmúlt napokban a társaság valamennyi munkaterületére és munkahelyére kiterjedően hőségriasztást rendeltek el. A munkavédelmi előírásokat mindig szem előtt tartva, megfelelően gondoskodnak az utakon dolgozó – útüzemeltető és útellenőr – szakembereikről hőség idején. Minden esetben biztosítják számukra az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés feltételeit, továbbá fokozottan ellenőrzik azok meglétét.

Az úton dolgozó munkavállalóik számára a leégés ellen megfelelő öltözéket (UV-védelemmel ellátott szemüveg, nyári sapka) és magas faktorszámú védőkészítményt biztosítanak. A munkákat a lehetőségekhez képest próbálják átütemezni, úgy, hogy a szolgáltatás színvonala ezáltal ne csökkenjen és a forgalombiztonság fenntartásához szükséges munkákat el tudák látni – zárul a tájékoztatás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×