eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Magyar Közút/Instagram

A megelevenedett pokol, amit a sztrádán tapasztalni – hőkamerás videó

A Magyar Közút mérnökségi szakembereinek sincs könnyű dolga hőségriadó idején.

A társaság nemrég az M7-es autópálya elválasztósávjában zajló kaszálási munkákról készített hőkamerás felvételeket (is), lásd alább. Ezen jól látszik, hogy mennyivel forróbb az aszfalt, mint az út menti környezet.

Érdekes látni, hogy az elválasztósávban lévő növényzetnél 32 fok körüli a hőmérséklet, míg az autópálya lehajtó ágán, ahol kisebb a forgalom és az autók menetszele is kevésbé „hűti” a burkolatot,

ott már közel 49 fokot mértek.

„És akkor arról nem is beszéltünk még, hogy az aszfaltozási munkáknál jóval 100 fok feletti hőmérséklet a jellemző” – emeli ki Instagram-posztjában a Magyar Közút. Ilyen időjárási körülmények között ez azt is jelenti, hogy egy friss aszfaltozásnál még a szokásosnál is több időt kellett várni, hogy megfelelő hőmérsékletre hűljön vissza a burkolat.

Az elmúlt napokban a Közút valamennyi munkaterületére és munkahelyére kiterjedően hőségriasztást rendeltek el. A munkavédelmi előírásokat mindig szem előtt tartva, megfelelően gondoskodnak az utakon dolgozó – útüzemeltető és útellenőr – szakembereikről hőség idején – teszik hozzá. „Biztosítjuk számukra a megfelelő hőmérsékletű ivóvizet, a megfelelő öltözéket, védőkészítményeket stb.”

A fentieken túl az úton folyó munkákat a lehetőségekhez képest igyekeznek megfelelően átütemezni napszakokon belül úgy, hogy közben a szükséges beavatkozásokat is maradéktalanul elláthassák. De nemcsak magukra, az úton lévőkre is gondolnak, így ha szükséges és lehetséges, akkor a jelentősebb torlódások idején, ha huzamosabb ideig áll a forgalom, akkor vízosztásra is felkészültek a mérnökségek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×