eur:
394.94
usd:
363.46
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Wizz Air

Fontos figyelmeztetést adott ki a Wizz Air

Hosszabb utasfelvételre kell felkészülni.

A szigorodó nemzetközi adminisztrációs kötelezettségek miatt a korábban megszokottnál tovább tarthat az utasfelvétel a repülőtéren - közölte a Wizz Air.

A légitársaság azt kéri az utasoktól, hogy legkésőbb az indulás előtt 2 órával érkezzenek meg a repülőtérre, és abban az esetben is keressék fel a járatuknak megfelelő utasfelvételi pultot, ha az online utasfelvétel során érvénytelen beszállókártyát adott a rendszer. Ebben az esetben légitársaság földi kiszolgáló partnerének munkatársai ellenőrzik, hogy az utasnak van-e a célországnak megfelelő igazolása, engedélye, érvényes vírustesztje, illetve megfelelően elvégezte-e az online adatszolgáltatást.

Amennyiben az utas bemutatja a fogadó ország által megkövetelt dokumentumokat, igazolásokat, a Wizz Air nyomtatott beszállókártyát állít ki. Ellenkező esetben viszont

kénytelenek megtagadni az utazást, hiszen megfelelő papírok nélkül a célország nem fogadja az utast, sőt meg is büntethetik a hatóságok mind az utast, mind a légitársaságot.

Az egyes országokban érvényes beutazási feltételekről a légitársaság honlapján is lehet tájékozódni, de - tették hozzá - a fogadó ország konzuli weboldalát is érdemes áttekinteni. Javasolják továbbá az Európai Unióban július 1-jétől bevezetett digitális Covid-igazolványt is, amellyel tesztkötelezettség nélkül lehet utazni az EU tagállamai, valamint Liechtenstein, Izland, Norvégia és Svájc országai között.

A Wizz Air járatain továbbra is kötelező maszkot viselni - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Ugyan a tavalyi utolsó negyedévben végre nem nőtt tovább a sikeres csalások értéke az előző negydévhez képest, ám éves alapon még így is duplázást láthattunk. 2023-ban egyetlen év alatt 23,2 milliárd forintnyi sikeres visszaélés történt a nem kártyás elektronikus pénzforgalomban. A digitális pénzforgalom naposabb oldalát tekintve az látszik, hogy a mobilfizetések gyorsan terjednek, a kártyákkal már kétszer többet fizetünk, mint amennyi készpénzt veszünk fel velük, és a fizetési kérelmek száma is nagyot emelkedett. A hazai pénzforgalom legfontosabb trendjeiről júniusi Financial IT konferenciánkon részletesen is szó lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×