INFORÁDIÓ
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina, Pál

m80-as gyorsforgalmi

völgyhíd

útépítés

Újabb látványos völgyhíd épült Magyarországon

Újabb látványos völgyhíd épült Magyarországon

Infostart

Az 585 méter hosszú, 24 méter magas viadukt Vasszentmihálynál épült az M80-as úton.

Az M80-as gyorsforgalmi út fejlesztése 2018 tavaszán kezdődött meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában: kétszer egysávos autóutat alakítanak ki Körmend és az osztrák határnál fekvő Rábafüzes között 28,85 kilométeres útszakaszon.

Már júniusban forgalomba helyezték a gyorsforgalmi út Vasszentmihály és Szentgotthárd közötti 6,6 kilométeres szakaszát. A Körmend és Vasszentmihály között elkészült 19,4 kilométeres szakaszt várhatóan 2021 októberében nyitják meg a forgalom számára. Itt épült meg Magyarország egyik leghosszabb völgyhídja, az 585 méteres vasszentmihályi völgyhíd – írja a magyarepitok.hu.

Az impozáns megjelenésű hídszerkezet létjogosultsága abból fakad, hogy a tervezésnél a távlati autópálya paramétereit kellett figyelembe venniük, a magassági vonalvezetés követelményei pedig szükségessé tették, hogy a 24 méter magas völgyet, amelyben a Vörös-patak is húzódik, híddal íveljék át.

A völgyhíd 11 támaszú gerendahíd, a közbenső nyílások támaszköze 60 méter. A felszerkezet vasbeton lemezzel együtt dolgozó, zárt acélfőtartós öszvérhíd. A Nyíregyházán gyártott hídelemeket a Körmend felőli hídfő mögött kialakított szerelő téren állították össze. Az alakbeállítás, hegesztés és korrózióvédelem elvégzése után a kész acélszerkezetet szakaszosan tolták a helyére. Jelenleg már a befejező munkálatok folynak.

Nyitókép: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018