eur:
392.41
usd:
365.54
bux:
66758.21
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Újabb látványos völgyhíd épült Magyarországon

Az 585 méter hosszú, 24 méter magas viadukt Vasszentmihálynál épült az M80-as úton.

Az M80-as gyorsforgalmi út fejlesztése 2018 tavaszán kezdődött meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában: kétszer egysávos autóutat alakítanak ki Körmend és az osztrák határnál fekvő Rábafüzes között 28,85 kilométeres útszakaszon.

Már júniusban forgalomba helyezték a gyorsforgalmi út Vasszentmihály és Szentgotthárd közötti 6,6 kilométeres szakaszát. A Körmend és Vasszentmihály között elkészült 19,4 kilométeres szakaszt várhatóan 2021 októberében nyitják meg a forgalom számára. Itt épült meg Magyarország egyik leghosszabb völgyhídja, az 585 méteres vasszentmihályi völgyhíd – írja a magyarepitok.hu.

Az impozáns megjelenésű hídszerkezet létjogosultsága abból fakad, hogy a tervezésnél a távlati autópálya paramétereit kellett figyelembe venniük, a magassági vonalvezetés követelményei pedig szükségessé tették, hogy a 24 méter magas völgyet, amelyben a Vörös-patak is húzódik, híddal íveljék át.

A völgyhíd 11 támaszú gerendahíd, a közbenső nyílások támaszköze 60 méter. A felszerkezet vasbeton lemezzel együtt dolgozó, zárt acélfőtartós öszvérhíd. A Nyíregyházán gyártott hídelemeket a Körmend felőli hídfő mögött kialakított szerelő téren állították össze. Az alakbeállítás, hegesztés és korrózióvédelem elvégzése után a kész acélszerkezetet szakaszosan tolták a helyére. Jelenleg már a befejező munkálatok folynak.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×