eur:
387.82
usd:
358.38
bux:
66185.37
2024. február 22. csütörtök Gerzson
A főváros látképe a Duna-Ipoly Nemzeti Park Sas-hegy Természetvédelmi Területről a főváros XI. kerületére a Kelenföldi pályaudvar vágányaira. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Most bele lehet szólni a kelenföldi változásokba

A Budapest Fejlesztési Központ Kelenföld vasútállomás környékének sokoldalú megújításán dolgozik, most ehhez várja a véleményeket.

A Budapest Fejlesztési Központ a Kelenföldi vasútállomás környékének fejlesztésén, egy új integrált BKK- és Volánbusz-pályaudvar létrehozásán dolgozik. A tervezés előtt kérdőíves felmérés indul a Kelenföld vasútállomást, az Etele teret és az őrmezői oldalt használó utazók, az ide érkező Volán-járatok utasai, illetve a környék lakossága körében arról, milyen igényeket, elvárásokat támasztanak a fejlesztéssel kapcsolatban – írta közösségi oldalán Vitézy Dávid.

A központ vezérigazgatója kifejtette: a legfontosabb változás a beruházás eredményeként az lenne, hogy az elővárosi Volánbusz-járatok végállomása átkerül az Etele térről az őrmezői oldalra, így a mostani ideiglenes végállomás és parkoló helyett a metró eredeti koncepcióját megvalósítva egy kulturált BKK- és Volánbusz-végállomás, emellett több P+R parkoló épülne a kelenföldi csomópont nyugati oldalán. A tervező kiválasztása folyamatban van, az előkészítést a kormány európai uniós támogatással finanszírozza a BFK számára.

A Volánbusz járatai az új végállomásra egyszerűbben, rövidebb úton juthatnak el, mivel nem kell az Egér út felé kerülniük. A Volánbusz és a BKK járatai egy közös, fedett terminálról indulhatnak, ahol a buszra zárt helyen lehet majd várni.

Vizsgálják a kereskedelmi funkciók, más szolgáltatások, például nyilvános illemhely létrehozatalát, továbbá az Etele téri oldalon a meglévő és felszabaduló területek hasznosítását, gyalogos és kerékpáros hálózat fejlesztését és a zöldfelületek kialakítását – tette hozzá.

Vitézy Dávid jelezte: a tervek szerint a kelenföldi P+R-kapacitás is növekszik legalább 1500-ra csak az őrmezői oldalon, ennek érdekében egy többszintes parkolóházat tervezünk. A kerékpárosok számára új kerékpártárolók létesülhetnek.

A kérdőívet itt lehet elérni.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×