INFORÁDIÓ
2022. december 10. szombat
Judit

vitézy dávid

budapest fejlesztési központ

kelenföldi pályaudvar

A főváros látképe a Duna-Ipoly Nemzeti Park Sas-hegy Természetvédelmi Területről a főváros XI. kerületére a Kelenföldi pályaudvar vágányaira. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!

Most bele lehet szólni a kelenföldi változásokba

Infostart

A Budapest Fejlesztési Központ Kelenföld vasútállomás környékének sokoldalú megújításán dolgozik, most ehhez várja a véleményeket.

A Budapest Fejlesztési Központ a Kelenföldi vasútállomás környékének fejlesztésén, egy új integrált BKK- és Volánbusz-pályaudvar létrehozásán dolgozik. A tervezés előtt kérdőíves felmérés indul a Kelenföld vasútállomást, az Etele teret és az őrmezői oldalt használó utazók, az ide érkező Volán-járatok utasai, illetve a környék lakossága körében arról, milyen igényeket, elvárásokat támasztanak a fejlesztéssel kapcsolatban – írta közösségi oldalán Vitézy Dávid.

A központ vezérigazgatója kifejtette: a legfontosabb változás a beruházás eredményeként az lenne, hogy az elővárosi Volánbusz-járatok végállomása átkerül az Etele térről az őrmezői oldalra, így a mostani ideiglenes végállomás és parkoló helyett a metró eredeti koncepcióját megvalósítva egy kulturált BKK- és Volánbusz-végállomás, emellett több P+R parkoló épülne a kelenföldi csomópont nyugati oldalán. A tervező kiválasztása folyamatban van, az előkészítést a kormány európai uniós támogatással finanszírozza a BFK számára.

A Volánbusz járatai az új végállomásra egyszerűbben, rövidebb úton juthatnak el, mivel nem kell az Egér út felé kerülniük. A Volánbusz és a BKK járatai egy közös, fedett terminálról indulhatnak, ahol a buszra zárt helyen lehet majd várni.

Vizsgálják a kereskedelmi funkciók, más szolgáltatások, például nyilvános illemhely létrehozatalát, továbbá az Etele téri oldalon a meglévő és felszabaduló területek hasznosítását, gyalogos és kerékpáros hálózat fejlesztését és a zöldfelületek kialakítását – tette hozzá.

Vitézy Dávid jelezte: a tervek szerint a kelenföldi P+R-kapacitás is növekszik legalább 1500-ra csak az őrmezői oldalon, ennek érdekében egy többszintes parkolóházat tervezünk. A kerékpárosok számára új kerékpártárolók létesülhetnek.

A kérdőívet itt lehet elérni.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018