eur:
394.95
usd:
363.36
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: BKK

Lánchíd: szerdától él a teljes lezárás, így alakul át a közlekedés

Hajnali négykor zárják le teljesen a hidat.

Szerda hajnali 4 órakor teljesen lezárják a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől az átkelő felújítása idejére, várhatóan másfél évre.

A lezárás idején a közösségi közlekedés járművei sem hajthatnak át a hídon, ezért megváltozik

  • a 16-os,
  • a 105-ös,
  • a 178-as,
  • a 916-os, és
  • a 990-es

busz útvonala.

A hiányzó szakaszok pótlásával összefüggő

buszsávot alakítanak ki a Hegyalja úton, és új gyorsbuszjárat indul 110E jelzéssel az Apor Vilmos tértől a Bosnyák térig.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi tájékoztatása szerint a közúti forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát, a járdák azonban a munkák 2023-as befejezéséig zárva maradnak. A kivitelezési munkákat előreláthatóan 2023 augusztusában fejezik be.

Segítség a kerékpáros közlekedéshez:

A Lánchíd rekonstrukciója során újjáépítik a közúti pályalemezt, teljesen elbontják és újjáépítik a járdákat, a megmaradó acélszerkezeteket javítják és gondoskodnak a rozsdásodás elleni védelmükről, a műemléki korlátokat felújítják, restaurálják. A föld alatti lehorgonyzókamrákat szigetelik, felújítják és kiépítik ezek árvízi védekezési rendszerét, a budai oldalon lévő szellőzőket átépítik, a hídfőkben lévő gyalogos-aluljárókat kiszélesítik, a hídfők lépcsőit átépítik.

Emellett restaurálják a kőoroszlánokat és visszaépítik a hiányzó műemléki elemeket, új, LED-technológiás közvilágítást és változtatható színképű díszvilágítást szerelnek fel, továbbá felújítják a pesti rakparton lévő zászlótartó bástyákat, gyalogos-átkelőhelyet létesítenek a pesti hídfő északi és déli járdája között, valamint kiváltják és átcsoportosítják a hídon lévő közműveket.

Júniusban két másik nagyberuházás is elindul Budapesten: a pesti alsó rakpart megújítása a Margit híd és a Parlament között, valamint a Blaha Lujza tér felújítása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×