eur:
393.29
usd:
367.53
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára Benkő Tibor honvédelmi miniszter levelét olvassa fel a minisztérium karácsonyi adománygyűjtésének során felajánlott ajándékok átadásán a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ székesfehérvári gyermekotthonában 2020. december 16-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Kinevezte Áder János a Magyar Honvédség parancsnokát

Ruszin-Szendi Romulusz kerül Korom Ferenc helyére.

Kinevezte Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot a Magyar Honvédség parancsnokává Áder János köztársasági elnök.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat szerint Ruszin-Szendi Romulusz kinevezése 2021. június 3-ától 2026. május 31-éig szól.

A Magyar Közlöny múlt szerdai számában jelent meg a határozat, amely szerint Áder János köztársasági elnök felmentette Korom Ferencet, a Magyar Honvédség parancsnokát. A honvédelmi miniszter később azt közölte, hogy a vezérezredes - akinek megbízatása 2023. május 15-éig szólt - maga kérte felmentését. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség parancsnoksága hétfői, székesfehérvári rendkívüli állománygyűlésén jelentette be, hogy Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot javasolta a Magyar Honvédség parancsnokának.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén a Magyar Honvédség parancsnokának jelölt Ruszin-Szendi Romulusz a kinevezése előtti meghallgatásán a térség meghatározó és ütőképes haderejének további építését nevezte fő feladatának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×